gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.565
    Beğenilen Mesajlar:
    1.516
    Ödül Puanları:
    113

    Kurban kavurması nasıl yapılır?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    Kurban bayramında her evin mutfağında kurbandan kavurmalar pişicek.Kurban eti nasıl pişirilir,kurbandan kavurma nasıl yapılır,kavurma tarifi hakkında detaylı bilgiler yazımızda. Kavurmanın lezzetli olması için etin dinlendirilmesi gerekir. Ancak, bayramda böyle bir imkân olmadığı için etin, hayvanın aynı bölgesinden kesilip, hiç yağ eklemeden kendi yağında pişirilmesi lezzetini artıracaktır.



    1.jpg




    Kuzu eti kavurması:

    Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyuyoruz. Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyuyoruz. Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır. Bayram kavurmalarının içine çok malzeme girmez o nedenle soğan lezzet verir. Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir. Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapılır.

    Dana eti kavurması:

    Dana etiyle kavurmayı yaparken, önce tencereye yağ konulur ve yağ eridikten sonra etler ilave edilir. Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ ilave etmiyoruz. Yine dana kavurmanın içerisine bir adet bütün soğanı koyup, yüksek ateşte bir kaç dakika kavurduktan sonra, kuzu kavurmadan farklı olarak bir bardak su ilave edip, kısık ateşte bir saat pişiriyoruz. Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak, pilavla servis yapılır.

    TUZ SERVİSE YAKIN ATILMALI



    Etlerin, ilk aşamada kızgın ateşte kavrulmasının nedeni, kızgın ateşte kenarından kabuk bağlarsa et suyunu dışarı ve böylece sert olmaz, daha yumuşak ve daha lezzetli olur. Baharat olarak sadece tuz, karabiber ve dağ kekiği kullanılır. Et yemeklerinde tuzun servise yakın atılmasının nedeni ise etin sertleşmemesidir.Tuzu ve yağı biraz belli olursa dolabın alt kısmında saklama süreniz uzar.


    Baharatlı bir kavurma isterseniz ocaktan almaya yakın ekleyin. Isıyla fazla temas eden baharat etin tadını ve rengini değiştirir.
    Hepinize Hayırlı, Huzurlu, Güzel Bayramlar...

     
Kurban kavurması nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fasulye Turşusu Kavurması nasıl yapılır

    Fasulye Turşusu Kavurması nasıl yapılır

    Fasulye Turşusu Kavurması Malzemeler 1 kaşık tereyağı 2 tabak fasulye turşusu 2 adet orta boy soğan 1-2 kaşık sıvı yağ Yapılışı Fasulye turşusu bol suda yıkanır. Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır. Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır,...
  2. Kurban Eti ve Derisi Ne Yapılır? Nasıl Dağıtılır?

    Kurban Eti ve Derisi Ne Yapılır? Nasıl Dağıtılır?

    kurban eti nasıl dağıtılır, kurban derisi satılırmı, kurban eti ve derisi Kurban olarak kesilen hayvanın etinin nasıl dağıtılması gerektiğini ve derisinin hakkın da merak edilen soruların cevaplarını dini bilgilerle sizler için paylaşıyoruz. Kesilen hayvanın eti, yaklaşık olarak 3'e ayrılır. 3'te bir kısmı ev halkı için ayrılır, üçte biri akraba ve komşulara dağıtılır. Kalan üçte biri...
  3. Kurban eti nasıl dağıtılmalı ?

    Kurban eti nasıl dağıtılmalı ?

    kurban eti nasıl bölüşülmeli,kurban eti nasıl pay edilir,kurban eti nasıl dağıtılmalı,kurban eti nasıl dağıtılır,kurban etinin ne kadarı dağıtılır, Sual: Kurban eti hakkında yapılacak işler nelerdir? CEVAP Maddeler hâlinde bildirelim: 1- Eti tartarak, eşit olarak paylaşmak gerekir. Yağ, sakatat ve yenilen her şey paylaşılır. Tartmadan bölüşüp helâlleşmek caiz olmaz, faiz olur. 7 kişiden...
  4. Kurban kavurması yapmanın püf noktaları

    Kurban kavurması yapmanın püf noktaları

    kurban kavurması nasıl yapılır,lezzetli kurban kavurması nasıl yapılır,kurban etinden kavurma nasıl yapılır,kurban kavurması nasıl yumuşak olur,en lezzetli kurban kavurması yapma hakkında bilgiler Çabuk ve geç pişen et kısımlarını aynı tencereye koymak kısmen dağılmış kısmen pişmemiş bir et yemeği ile sonuçlanabilir. Bu nedenle but, ön kol, kontrfile, bonfile, antrkot bölümlerinin...
  5. Kurban eti nasıl paylaşılmalıdır?

    Kurban eti nasıl paylaşılmalıdır?

    Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber en çok merak edilen konulardan biri de kurban etlerinin nasıl dağıtılacağı meselesi. Biz de bu yazımızda merak edilen bu konuya değinecek kurban eti nasıl dağıtılır, kurban eti kimlere verilir ve kimlere verilmez Evde kestiğimiz kurbanların ne kadarını dağıtmak gerekir?Kurban etlerinden fakir fukaraya vermek şartmı?Kurban etini dağıtmadan hepsini eve...

Sayfayı Paylaş