gebe
  1. THESECRET

    THESECRET "Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"

    Kayıt:
    16 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İstanbul

    Kurban kavurması yapmanın püf noktaları

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında THESECRET tarafından paylaşıldı.

    kurban kavurması nasıl yapılır,lezzetli kurban kavurması nasıl yapılır,kurban etinden kavurma nasıl yapılır,kurban kavurması nasıl yumuşak olur,en lezzetli kurban kavurması yapma hakkında bilgiler indir.jpg
    Çabuk ve geç pişen et kısımlarını aynı tencereye koymak kısmen dağılmış kısmen pişmemiş bir et yemeği ile sonuçlanabilir. Bu nedenle but, ön kol, kontrfile, bonfile, antrkot bölümlerinin bilinmesinde fayda var. Genelde bu kısımlar daha hızlı pişebilir ve birlikte kavurma ızgara, sote yapılabilir. Gerdan, boşluk, döş gibi daha geç pişen etlerin birlikte tava, haşlama, kavurma, fırın yöntemiyle pişirilmesi daha uygun olabilir. Kebap yapımında, sertleşmeye karşı kuzu but veya kürek bölgesi etleri daha uygun olabilir.

    Bayram et kavurması için et hazırlama nasıl yapılır?

    Kolay ve püf noktalarına dikkat edildiğinde lezzetli bir yemek olan kavurma için mümkünse koldan veya ikinci tercih olarak buttan alınan etler zar, sinir ve aşırı yağ gibi kısımlardan ayrılıp iki - üç santim büyüklükte kuşbaşı doğranır. Parçalar çok küçük olursa kuruyabilir; çok büyük olursa da içleri pişmeyebilir.

    Etler yıkanır mı?

    Karşı fikirler olsa da pişirme öncesi yıkanıp süzdürülmesi gerektiği kanaatindeyiz. Özellikle kurban eti birkaç kez yıkandığında bile kanlı su çıkabilmektedir. Bu şekilde yıkanmazsa etin üzerinde hoş olmayan köpükler oluşabilir.

    Dinlendirme niye gereksin ki?

    Dini özelliği dışında kurban eti ile kasaptan alacağımız etin farkı nedir? Dinlenmemiş olması… Kurban bayramında pek mümkün olmasa da yumuşak ve lezzetli olduğu kadar hazmı kolay sağlıklı bir kavurma veya kebap için sabredip eti bir gün kadar dinlendirmek gerekir.

    Marinasyon da ne ola ki?

    Etin asıl tadını bir miktar değiştirip farklı bir lezzet seviyesine ulaştıracak yöntem ise terbiye (marinat) içinde bekleterek dinlendirmektir. Ancak bu kontrfile, bonfile, biftek gibi etler için gereksizdir. Bu arada kasaptan satın alınacaksa tencere yemekleri için bu pahalı etler yerine kuzu but, ön kol veya dana tranç yeterlidir. Marine etmek eti yumuşatma, lezzet ve güzel koku vermek, dayanıklılığını arttırmak üzere asitli ve aromalı bir sıvı içersinde bir süre bekletmektir. Bu amaçla sıvıyağ, sirke, limon suyu, soğan suyu, süt, yoğurt, tuz, kimyon, kekik ve benzeri baharat ve otlar kullanılabilir.

    LEZZETLİ-KURBAN-KAVURMASI-NASIL-YAPILIR?

    Yağ konusu?

    Yağsız bir dana eti varsa, etlerden önce bir-iki yemek kaşığı sıvıyağın tencerede kızdırılması gerekebilir. Ancak orta yağlı veya yağlı bir et varsa yağ konmadan kendi yağı ile pişebilir.

    Kurban kavurma malzemeleri neler?

    Bayram kavurmasının özelliği kendi yağı ve yıkanıp tencereye konulduğu suyu ile etlerin yumuşayıncaya kadar pişirilmesi ve en son tuz atılarak tatlandırılmasıdır. Sebzelerin ekleneceği kavurma ÇOBAN KAVURMA'dır. Evet, bizce Kurban bayramı kavurması soğansız, belki biraz kekik ve karabiberle yapılmalıdır.



    Mühürleme derken?

    Eti yağlı bir tavada önce harlı ateşte, yüksek sıcaklıkta birkaç dakika pişirmek suyunu kaybetmesini önleyecek bir tabaka almasını sağlayacaktır. Böylece daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha sonra pişirme kısık ateşte etler yumuşayıp rengi dönene kadar ağzı kapalı olarak devam eder. Bu sürede etlerin suyunu salıp geri çekmesi beklenir. Etler pişerken içlerinin iyi pişmesi için fazla çevrilmemesi gerekir. Çevirirken çatal gibi eti delecek bir malzeme kullanılırsa et, içindeki suyu kaybedecektir. Bunun yerine maşa kullanılabilir, tava veya tencere bütün olarak sallanabilir. Sürecin hızlanması için düdüklü tencere kullanılabilir. Bu arada kemiklerinden ayrılması zor kurban etlerini de düdüklü tencerede pişirip ayırmak hayatı kolaylaştıran bir yöntemdir.

    Tuz neden en son ilave edilir?

    Etin içindeki suyu dışarı çıkarmaması, sertleştirmemesi için bir kilo kavurmaya bir tatlı kaşığı kadar tuz son aşamada eklenip karıştırılır. İstenirse karabiber ve kekik eklenebilir.

    Dana etine su neden eklenir?

    Kuzu eti yerine daha uzun süre pişmesi gereken dana eti kullanıldığında etin pişmesi için bir miktar su ilave edilmesi gerekebilir. Bu ilave her seferinde yarım çay bardağı kaynamış suyu geçmemelidir.

    Pişme süresi nedir?

    Kuzu eti kavurması bir saate yakın bir sürede tamamlanabilir. Kıvam iyi ayarlanmalıdır. Fazla pişip liflerinden ayrılan etin görüntüsü hoş yemesi lezzetli olmayacaktır.

    Etle birlikte ne sunulabilir?

    Sıcak bir tabakta yanında pilav veya patates ile sunulabilir. Domates, biber, maydanoz ve turşuyla olduğu gibi KOLAY ÇOBAN SALATA (NARLI) veya GAVURDAĞI SALATASI ile de servis edilebilir. Yanında ayran olan EV YAPIMI KOLAY MAYALI LAVAŞla dürüm halde de sunulabilir.

    LEZZETLİ-KURBAN-KAVURMASI-NASIL-YAPILIR?

    Et buzdolabında sağlıklı olarak ne kadar saklanabilir?

    Et buzdolabında üç-dört gün saklanabilse de sıfırın altında onsekiz derecede dondurularak üç ay korunabilir. Ancak dondurulmuş etlerin çözülüp tekrar dondurulması bakteri üretebileceğinden bir kerede kullanılacak buzdolabı poşetlerinde ve kullanılacağı şekilde (kıyma veya kuşbaşı) dondurulması önemlidir. Kullanılacağı zaman buzdolabı raflarında kabında su birikmeyecek şekilde çözdürülmelidir.

    Eti sağlıklı pişirme yöntemleri nelerdir?

    Doğrudan ateşe yaklaştırmayı gerektiren kebap, mangal yapılacaksa vitaminlerin kaybolup yanma olasılığına karşı etler 15-20 santim ateşten uzakta olmalıdır. Az pişme mikroplardan arınma için yeterli olmazken yüksek ısıda çok pişme sadece lezzet kaybına değil uzun vadede sağlık sorunlarına neden olacak kanserojen maddelerin oluşmasına neden olabilir. Bunun yanında fırında veya haşlama, buharda pişirme ve güveç yöntemi genelde daha sağlıklı kabul edilir. Haşlama usulü pişirmede, etin kendi suyunun, haşlama suyuna geçmesini önlemek, besleyici ve lezzetli olmasını sağlamak üzere kaynar su eklenmesi yöntemi ile haşlama yapılabilir.

    Kaloriler ne olacak?

    Doğru pişirir ve alınan enerjinin yakılması için bedensel faaliyetlerde gereken artışı sağlayabilirsek kolesterol de sorun olmayabilir. İşin doğrusu uzmanlar kırmızı et proteinlerinin kilo vermeyi başlatacağını, kas gelişiminde, onarımında, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde katkı sağlayacağını söylüyor.

     
Kurban kavurması yapmanın püf noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ütü Yapmanın Püf Noktaları

    Ütü Yapmanın Püf Noktaları

    Kadınların sevmediği işlerin başında gelir ütü yapmak...Şimdi sizlere vereceğim püf noktaları ile ütü yapmayı birazda olsa kolaylaştırabilirsiniz kızlar... Buyrunuz ütü yapmanın püf noktaları :tik: İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN Kolları sıvamadan televizyonda en sevdiğiniz programı izlerken kahvenizi yudumlamaya ne dersiniz? - Kırışıklıkları gidermek için sprey ürünlerden...
  2. Doğal makyaj yapmanın püf noktaları

    Doğal makyaj yapmanın püf noktaları

    makyaj doğal makyaj makyaj hileleri doğal güzellik güzellik sırları konumuzda.Her şeyin çoğu zarar azı karar demişler, kadınlar renkli makyaj yapmayı çok sevseler de doğal makyajla gelen güzellik her zaman daha dikkat çekicidir.Erkekler de doğal makyajı, palyaçoya benzemeyen bayanları daha çekici buluyorlarmış:D:D Clarins makyaj uzmanı Pati Dubroff'a göre ise, kadınlara için doğal makyaj...
  3. aşure yapmanın püf noktaları

    aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure yapmak istiyorum hangi malzemeler gerekli ve püf noktaları nelerdir ?
  4. Ezber Yapmanın Püf Noktaları

    Ezber Yapmanın Püf Noktaları

    ezber nasıl yapılır ezber nasıl yapılmalı ezber yapmanın püf noktaları Öğrencilerin ve tiyatro, sinema gibi sanat dallarıyla uğraşanların en büyük sorunlarından biri ezber yapmaktır melekler :) Elbette ki bu yetenekleri de olduğundan bu sanatlara gönül vermişlerdir ancak yine de uzun ezberler gözlerini korkutabilir. Ama bunun da bazı püf noktaları var. Makalemizde nasıl kolay ezber...
  5. Aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure Nasıl Yapılır Aşure yapmanın püf noktaları Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda iyi bir aşure yapmak için, aşure yapmanın püf nokrtalarını sizlerle paylaşıyoruz. Benim gibi aşure sevenler buraya gelsin :) Aşurenin yapılışı her yöreye göre değişiyor. Ancak genel olarak buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi 10'a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu...

Sayfayı Paylaş