kuru bamya çorbası

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
kuru bamya çorbası
selam hanımlar bana kuru bamya çorbası tarifini verirmisiniz. Yada sizler nasıl yapıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim
 
Merhabalar kuru bamya çorbası tarifi istemişsiniz bizden ve bende hiç vakit kaybetmeden çok vitaminli ve bir o kadar da lezzetli kuru bamya çorbası tarifini sizinle paylaşıyorum. Kolaylıklar dilerim. Afiyet olsun...

Malzemesi:
100 gr. Küçük doğranmış koyun eti
25 gr. Kuru bamya (çiçek bamyası)
1,5 kaşık tereyağı
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça (arzuya göre)
1 su bardağı et suyu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz


Tarifi:
Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun. Ovduktan sonra bir Borcam tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun. 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın. Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın. Bir başka Borcam tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavurun. Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin. Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün. Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.
 
Geri
Üst