TİTAN
*Melekler Mekanı*
Kuru Fasülyenin Gaz Yapmaması İçin Ne Yapmak Gerekli?
kuru fasülyenin gaz yapmaması için, kuru fasülyenin gazı, kurunun gaz yapmaması için
Sevgili melekler, milli yiyeceklerimizden birisi olan kruu fasülyeyi sevmeyen yoktur herhalde. Şöyle dumanı üstünde hafif acılı, dileyene dana etli dileyene kuzu etli (tercihimdir ), sivriberli nefis bir kurufasülyeye kimse hayır diyemez. Can yoldaşı pilavla birlikte servis edilen kurunun en kötü yanı yaptığı gazdır. Eğer siz de bundan şikayetçiyseniz size bir önerimiz olacak
Sevgili melekler, milli yiyeceklerimizden birisi olan kruu fasülyeyi sevmeyen yoktur herhalde. Şöyle dumanı üstünde hafif acılı, dileyene dana etli dileyene kuzu etli (tercihimdir ), sivriberli nefis bir kurufasülyeye kimse hayır diyemez. Can yoldaşı pilavla birlikte servis edilen kurunun en kötü yanı yaptığı gazdır. Eğer siz de bundan şikayetçiyseniz size bir önerimiz olacak
Kuru fasulyenin gaz yapmasının nedeni yanlış pişirme metodundan kaynaklanmaktadır.
- Kuru fasulyenin gaz yapmamamsı için dikkat edilmesi gereken unsurlar şunlardır:
*öncelikle fasulyenizi taş,çöp gibi yabancı maddelerden ayıklayın ve yıkayın.
*pişirmeden 24 saat önce üzerini geçecek kadar su koyup şişmesini sağlayın. Su normal soğuklukta olmalı.
*Pişireceğiniz zaman bu suyu süzün. Tencereye su koyup haşlanmaya bırakın.
*kaynama sırasında üzerinde beyaz köpükler oluşacaktır .bu köpükler fasulyenin gazıdır. Bu köpükleri alın ve atın.
*kaynama süresince oluşan köpüklerin hepsini atmanız fasulyenin gaz yapmasını engelleyecektir.
*haşlandıktan sonra süzün ve soğuk suyla yıkayın.
*daha sonra pişirmeye geçin.
*kuru fasulye yemeği için en uygun fasulye çeşidi şeker fasulyedir.