gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Kuymak(mıhlama)

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    yumurtalı mıhlama kuymak tarifi video kuymak nasıl yapılır video mıhlama nasıl yapılır yapımı [​IMG]





    Malzemeler

    2 su bardağı su
    1 çay bardağı mısır unu
    1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
    125 gr tereyağı

    Yapılışı

    Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin. Peynirini katın. Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin. Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın. Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin. Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapın.

    Yemekçinin notu: Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz. Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz.

    Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin. Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın.

     
Kuymak(mıhlama) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. patates mıhlama

    patates mıhlama

    patates mıhlama patates yemek çeşitleri yemeği çeşitleri patatesli yemek mıhlaması tarifi Malzemeler : • Patates 8 orta boy • Soğan 2 orta boy • Sıvı yağ 6 yemek kaşığı • Tuz 2 tatlı kaşığı • Kara biber 1/2 tatlı kaşığı • Kekik 1 1/2 tatlı kaşığı • Yumurta 6 adet • Kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı Hazırlanışı : Patatesleri yıka, haşla, soy, rendele. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 40...
  2. karadeniz sofrasından KUYMAK....

    karadeniz sofrasından KUYMAK....

    kuymak kuymak tarifi tarifi resimli karadeniz karadeniz yemekleri Malzeme 2 kaşık trabzon tereyağı 2 kaşık zeytinyağı bir miktar mısır unu-kişi başı 1 kaşık- aynı miktar beyaz un 1-2 bardak kadar soguk su erimeye uygun bir peynir-karadenizde bunun için satılan özel peynirler var,şu anda istanbulda pek çok markette satılıyor ama arkadaşımın yaptığı kuymakta trabzondan getirdigi yayla peyniri...
  3. kuymak nasıl yapılır

    kuymak nasıl yapılır

    Kuymak nasıl yapılır kuymak tarifi.Sevgili melekler az önce alt kattaki komşumuza gittim kuymak yapmıştı ilk defa yedim ve tadı hoşuma gitti bende bu ilk defa tattığım lezzetli yemeği sizlerle paylaşmak istedim şimdiden afiyet olsun MALZEMELER 1 su bardagi misir unu 100 gr. Trabzon tereyagi 150 gr. Trabzon Imansiz peynir 1 su bardagi sicak su YAPILIŞ TARİFİ Tereyagini tencereye...

Sayfayı Paylaş