Kuyruklu Oruk Tarifi

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Kuyruklu Oruk Tarifi
yemekler, kuyruklu oruk, terifi, yapılışı, resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar.



oruk-2c.jpg





kuyruklu oruk nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz melekler.

Malzemeler:
•250 gram kıyma
•250 gram koyunun kuyruk yağı
•1 kg köftelik bulgur
•1 baş soğan
•1 bağ maydanoz
•zeytinyağı
•kimyon, kırmızı biber
•bir avuç un
•tuz
•biber salçası.


Yapılışı:
1.Islatılmış bulgur, biber salçası ile, ara ara el Islatılarak iyice yoğrulur.
2.Taş dibekte, tahta tokmak ile ezilen et, bu karışıma ilave edilir.
3.Biraz un eklenir ve tekrar yoğrularak, hamur haline getirilir.
4..Bu hamur küçük parçalara ayrılır ve bu parçaların parmaklar yardımı ile içleri oyulur.
5.Kıyma, kuyruk yağı, ince kıyılmış soğan beraberce kavrulur. Maydanoz, ince kıyılmış kırmızı biber, kimyon, tuz eklenerek iç hazırlanır.
6.Hazırlanan iç konularak ağzı kapatılır ve tepsiye dizilir.
7.Üzeri yağlanır ve fırına verilir.


 
Geri
Üst