gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    Konu, 'Kebaplar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kışlık soslar Malzemeler 150 gram bonfile
    150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
    150 gram piliç eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    100 gram domates sosu
    2 diş sarımsak
    1 adet domates
    3 adet biber
    Tuz, karabiber, kırmızıbiber


    Yemeğin Tarifi
    Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin. Domates sosunu ilave edin.
    Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün. Pişirilen etleri karışık olarak dizin. Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin.
    Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin. Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.

     
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yayla Kebabı (4 Kişilik)

    Yayla Kebabı (4 Kişilik)

    Yayla Kebabı (4 Kişilik) Malzemeler 10 adet hazır köfte 2 Çorba kasığı tereyağı 1 Çay kasığı kimyon 1 Çay kasığı kırmızıbiber 1 Çay kasığı karabiber 1 adet pide 2 su bardağı yoğurt 2 adet domates 2 adet biber Yemeğin Tarifi Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük...
  2. Sahan kebabı (4 Kişilik)

    Sahan kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler Margarin 1 adet soğan 3 adet Domates 2 adet patlıcan 4 adet pide 1/2 kahve fincanı etsuyu 1 su bardağı yoğurt 4 adet şiş kebap 1 çorba kaşığı tereyağı Dereotu, tuz Yemeğin Tarifi Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin. 5 dakika pişirin. Kebabın üzerine koymak üzere 4...
  3. Ekmekli şeftali tatlısı (10 kişilik)

    Ekmekli şeftali tatlısı (10 kişilik)

    MALZEMELER 2 Şeftali 1 Paket Etimek 1 Su Bardağı Şeftali Suyu 1 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Toz Şeker Muhallebi için: 4 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşiğı Un 2 Çorba Kaşığı Nişasta 2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi 1/2 Su Bardağı Toz Şeker 1 Yumurta Sarısı 1 Paket Vanilya Sos için: 3 Şeftali 2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri 1 Paket Vanilya 1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç) HAZIRLANIŞI Şeftalilerin...
  4. Kilis Kebabı (6 Kişilik)

    Kilis Kebabı (6 Kişilik)

    MALZEMELER 1 Kg Patlıcan 750 Gr Orta Yağlı Kıyma Sıvı Yağ Tuz, Karabiber, Yenibahar Su 2 Adet Soğan 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber 1 Adet Limon 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 4-5 Adet Domates HAZIRLANIŞI Patlıcanları bol suyla yıkayın.Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin.Sonra 2 parmak...
  5. Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

    yayla kebabı Kebap yemek için lokantaya gitmeye gerek yok... İşte ev yapımı kebap tarifimiz:) MALZEMELER 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş...

Sayfayı Paylaş