gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

    Konu, 'Kebaplar' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    yayla kebabı Kebap yemek için lokantaya gitmeye gerek yok... İşte ev yapımı kebap tarifimiz:)

    [​IMG]

    MALZEMELER


    150 gram bonfile
    150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
    150 gram piliç eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    100 gram domates sosu
    2 diş sarımsak
    1 adet domates
    3 adet biber
    Tuz, karabiber, kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI



    Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin. Domates sosunu ilave edin.
    Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün. Pişirilen etleri karışık olarak dizin. Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin.
    Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin. Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.


    Afiyet olsun.....


     
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yayla Kebabı (4 Kişilik)

    Yayla Kebabı (4 Kişilik)

    Yayla Kebabı (4 Kişilik) Malzemeler 10 adet hazır köfte 2 Çorba kasığı tereyağı 1 Çay kasığı kimyon 1 Çay kasığı kırmızıbiber 1 Çay kasığı karabiber 1 adet pide 2 su bardağı yoğurt 2 adet domates 2 adet biber Yemeğin Tarifi Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük...
  2. Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

    kışlık soslar Malzemeler 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yemeğin Tarifi Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek...
  3. lavaş

    lavaş

    Yarım adet kuru ekmek buğday unu , tuz, su Kuru ekmeği rondodan geçirerek un haline getiriniz. üzerine 1 su bardağı su ilave ediniz.hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar unu ilave ediniz. hamuru 1 saat oda sıcaklığında dinlendiriniz.böylece kuru ekmek hamurunuzun hemencecik mayalanmasına yardımcı olacaktır. hamurunuzu temiz ve kuru bir tezgah üzerinde un yardımıyla yemek...
  4. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  5. Etli İslim Kebabı ya da Kürdan Kebabı Yapılışı

    Etli İslim Kebabı ya da Kürdan Kebabı Yapılışı

    Etli İslim Kebabı tarifi İslim Kebabı Yapılışı Sevgili melekler, patlıcanı sevenler, karnıyarık yemeği ile imambayıldıdan vazgeçemem diyenler, kısacası patlıcanı her haliyle sevenler :) Bu yazımızda etli islim kebabı tarifi ile karşınızdayız. Kürdan Kebabı da denilen bu muazzam lezzet için buyrun tarifimize.. :) İslim kebabı için gerekli olan malzemeler 250 gr. et 4 kaşık yağ 1 adet...

Sayfayı Paylaş