gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Levrek Buğulama

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates
    2 orta boy havuç
    2 adet büyük domates
    2 adet büyük levrek
    2 adet yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yoğurt
    tane karabiber
    defne yaprağı
    sarımsak
    su
    1 adet limon suyu
    tereyağı
    kaşar rendesi

    HAZIRLANIŞI
    Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun. Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe
    yardımı ile balıkları alın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin. Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ekleyin. Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin. Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpip, fırınlayın. Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın.


     
Levrek Buğulama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. midye buğulama!

    midye buğulama!

    Servis (Kaç Kişilik): 8 kisilik Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş Hazırlama Süresi: 1 saat Gereçler: 2 kg küçük içli midye 3/ 4 bardak sek beyaz şarap 3 yemek kaşığı kıyılmış soğan 1-2 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1/ 2 bardak taze süt kremi 1/ 2 limon suyu 1/ 2 demet maydanoz Tuz-karabiber Yapılışı: 1. Midyelerin...
  2. Kiremitte Levrek Balığı

    Kiremitte Levrek Balığı

    kiremitte levrek kiremitte balık Malzemeler 2 kg levrek balığı 3 kuru soğan 1 demet maydanoz 200 gr tereyağı 1 limon 1 su bardağı beyaz şarap 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz, beyazbiber Yemeğin Tarifi Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin. Soğan ve maydanozu...
  3. Levrek veya Kefal buğulama

    Levrek veya Kefal buğulama

    kefal buğulama nasıl yapılır kefal buğulama nasıl pişirilir deniz levreği pişirilir balığı Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım Yağtığım tarif iki kişiliktir 1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar. 3...
  4. Levrek

    Levrek

    Bolluk, kısmettir.Rüyada levrek baligi görmek, son derecede hayra yorumlanir. Levrek büyük bir kismete ve sansa delalet eder
  5. Somon Buğulama

    Somon Buğulama

    Melişlerim omega 3 yağları açısından zengin olan somon buğulama tarifini mutlaka deneyin.:) Malzemeler 500 gr somon fileto 3 adet domates 4 adet sivribiber 5 dal maydonoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı Domateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın. Biberleri halka şeklinde doğrayın. Maydonozu incecik kıyın. Orta büyüklükte bir...

Sayfayı Paylaş