gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Levrek filetosu kağıtta

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4 kişilik 4 adet levrek filetosu
    1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    ½ kahve fincanı konyak
    6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
    1 kahve fincanı beyaz şarap
    2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
    1 adet defne yaprağı
    1 bağ kıyılmış maydanoz
    ½ adet yağlı kağıt


    HAZIRLANIŞI
    Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayıp muhafaza edin. Dibi düz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin.
    Balıkları bir dakika alt üst çevirin, konyağı döküp alevlendirin. Mantarı ve beyaz şarabı, defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın. Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın. Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır. Dazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın. Tereyağını ve maydanozu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün, kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın. Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına sürün. Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirip servis edin.

     
Levrek filetosu kağıtta konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. balık filetosu pane!

    balık filetosu pane!

    Balık Filetosu Pane Malzemeler 1 kg.balık filetosu 2 su br.un 3su br.galeta unu 2 çorba kaşığı tereyağı 3 yumurta tuz karabiber 4 limon 1 fincan sıvı yağ yapılışı Filetoları 1-2 cm kalınlığında porsiyonlar halinde kesin. Dar bir kaba un koyun. Çukur bir kaba da yumurtaları kırıp üzerine biberi atın ve çırpın. Düz bir kaba ise galeta ununu yayın. Tuzlayıp biberledikten sonra, filetoları...
  2. Kiremitte Levrek Balığı

    Kiremitte Levrek Balığı

    kiremitte levrek kiremitte balık Malzemeler 2 kg levrek balığı 3 kuru soğan 1 demet maydanoz 200 gr tereyağı 1 limon 1 su bardağı beyaz şarap 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz, beyazbiber Yemeğin Tarifi Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin. Soğan ve maydanozu...
  3. Levrek veya Kefal buğulama

    Levrek veya Kefal buğulama

    kefal buğulama nasıl yapılır kefal buğulama nasıl pişirilir deniz levreği pişirilir balığı Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım Yağtığım tarif iki kişiliktir 1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar. 3...
  4. Levrek Buğulama

    Levrek Buğulama

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan...
  5. Levrek

    Levrek

    Bolluk, kısmettir.Rüyada levrek baligi görmek, son derecede hayra yorumlanir. Levrek büyük bir kismete ve sansa delalet eder

Sayfayı Paylaş