gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Levrek veya Kefal buğulama

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kefal buğulama nasıl yapılır kefal buğulama nasıl pişirilir deniz levreği pişirilir balığı Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım Yağtığım tarif iki kişiliktir
    1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar.
    3 adet orta boy patates bunları dilim dilim ne çok kalın ne çok ince olması itibari ile güzelcene doğruyoruz.

    2 adet orta boy kuru soğan bunlarıda iyice kabuğunu çıkardıktan sonra patates gibi doğruyoruz patatese göre biraz daha kalın olabilir.

    1 adet limonu kabuğundan iyice ayrıştırıp limonlarıda patates gibi güzelcene dilimliyoruz kabuğunu neden kestik çünkü balığa acı bir tat bırakmasın diye =)
    Bolcana yeşil biber balığın etrafını saracak bir biçimde biberlerimizi döşüyoruz.

    1 adet falan domates koyabilirsiniz fakat balığı çok sulandırcağından pek tavsiye etmiyorum.

    Neyse şimdi balığımıza şekil vermeye gelelim balığı iyice temizledikten iç kısmından keskin bir bıçak ile balığın açılması için umurka kısmını bıçak ile kırıp balığı iyice fileto haline getiriyoruz balıklar çok iri ise bir kaç çizik atabilirsiniz bıçak ile sonra iyice tuzlayıp ve üstüne bir miktar zeytin yağı döktükten sonra iyice balığa bu malzemeyi yedirip 10 dakika kadar bekletiyoruz.Tepsimizi bol miktarda zeytin yağı döktükten sonra balıkları ve hazırladığımız malzemeleri güzel bir biçimde balık ortaya gelicek bir biçimde döşüyoruz.Malzemelerinde ve balığın üstüne ve malzemeleri güzelcene tuz ile tekrar doyurun.

    Ve en önemli kısıma geliyorum üstüne bolcana karabiber dökün bol olsun ama fazlada abartmayın =) ek olarakta defne yaprağı bulabilirseniz güzel bir koku yayıcaktır ama olmasada olur.En son olarak çok az miktarda su ilave ederek fırınımıza yolluyoruz.
    Şimdi ise pişirme kısmına geldik fırınımızda 180 derecede fırınımızın üst ve alt kısımlarını çalıştırarak 1 saat kadar sürekli gözetimde olmak kaydı ile sık sık bakın ki yanmasın çünkü fırından fırında fark olabilir.

    Ek dipnot olarak defne yaprağı birde bir kaç diş sarımsak ilaveside hari bir lezzete sokuyor balığımızı.

     
Levrek veya Kefal buğulama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. midye buğulama!

    midye buğulama!

    Servis (Kaç Kişilik): 8 kisilik Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş Hazırlama Süresi: 1 saat Gereçler: 2 kg küçük içli midye 3/ 4 bardak sek beyaz şarap 3 yemek kaşığı kıyılmış soğan 1-2 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1/ 2 bardak taze süt kremi 1/ 2 limon suyu 1/ 2 demet maydanoz Tuz-karabiber Yapılışı: 1. Midyelerin...
  2. Levrek Buğulama

    Levrek Buğulama

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan...
  3. Levrek

    Levrek

    Bolluk, kısmettir.Rüyada levrek baligi görmek, son derecede hayra yorumlanir. Levrek büyük bir kismete ve sansa delalet eder
  4. Somon Buğulama

    Somon Buğulama

    Melişlerim omega 3 yağları açısından zengin olan somon buğulama tarifini mutlaka deneyin.:) Malzemeler 500 gr somon fileto 3 adet domates 4 adet sivribiber 5 dal maydonoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı Domateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın. Biberleri halka şeklinde doğrayın. Maydonozu incecik kıyın. Orta büyüklükte bir...
  5. mayonezli kefal

    mayonezli kefal

    Mayonezli Kefal Malzemeler 1 adet büyük kefal 1 adet küçük baş sogan 1 adet küçük havuç 1 adet küçük kereviz 1 adet defne yaprağı 1 kase rus salatası Yarım kase mayonez 8-10 adet kornişon turşu Yemeğin Tarifi Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz. Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave...

Sayfayı Paylaş