leziz yumuşacık poğaca tarifi

P

pembemor

Forum Okuru
leziz yumuşacık poğaca tarifi
Kendi tarifim sayılır pastane poğacalarından daha güzel kesinlikle denemelisiniz

Malzemeler
1 paket instant maya
4 yumurta
100 gr margarin eritilmiş
yarım su bardağı yani 100 ml süt
4 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

içi için böreklik lor peynir veya kaşar peyniri veya patates püresi ne isterseniz işte
üzeri için 2 yumurtanın sarısı bunların aklarını da hamura katabilirsiniz.
bunlardan 17 poğaca çıkabilir boyutana bağlı.

Yapılışı önce tüm kuru malzemeleri derin geniş tencereye döküp karıştırın sonra sıvı malzemeleri dökün 7 dk kadar yoğurun hamuru. ele yapışmayan ve yumuşacık bir hamur olmalı. sonra fırını 90 veya 100 dereceye getirin yoğurduğunuz hamuru kapalı bir kap içine mesela tencere sığarsa kapağını kapatıp fırına koyun. 1 saat mayalansın. hamur 2 katına çıkmadıysa yarım saat daha bekleyebilirsiniz. sonra ellerinizi biraz unlayarak hamurdan parçalar koparıp şekil verin içine peynir vs koyup kapatın yağladığız tepsiye düzün bunları. sonra bu şekilde yeniden 90-100 derecedeki fırının içine koyun yarım saat kadar bekleyin. sonra çıkarın üzerine yumurta sarılarını sürün önceden ısınmış 190 derece fırında 25 dakika pişsin. herkesin fırını farklı olabiliyor o yüzden kontrol edin yanmadan pişsin.

 
4 yumurtanın 2 sini tam diğer ikisinin de sadece aklarını hamura koyabilirsiniz kalan 2 yumurta sarısını da buzdolabında bekletin sonra üzerine sürmek için. eğer yumurtalarınız küçükse bu durumda 1 yumurta daha koyabilirsiniz hamura
 
fırınım zor pişiriyor diyorsanız 200 derecede yarım saat bile olabilir fırından fırana gerçekten fark ediyor. içleri çiğ kalmadan üstleri de yanmadan pişirin 180-200 derecede 20 veya 30 dk aralığında oynar fırınına göre.
 
Geri
Üst