gebe
  1. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0

    Lezzetli ve güzel bir kahve pişirmek için...

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında mislinay tarafından paylaşıldı.

    rüyada kahve yapmak rüyada kahvenin taşması kahve pişirmek türk kahvesi pişirmek türk kahvesi yapmak Hanımlar genç kızlar eşinize mükemmel bir kahve yapıp gönlünü fethetmek istermisiniz?işte size güzel kahve yapmanın yolu... Peki ya siz bekar genç hanımlar sizde güzel kahve yapmayı öğreninki zira sizi istemeye geldiklerinde kahveyi annaenize yada ablanıza gerek kalmasın ve kayıvalide adayınızı ilk günden etkileyin:D



    [​IMG]




    Kahve; hazmı kolaylaştırır, vücuda uyanıklık ve zindelik verir. Ama her şeyin olduğu gibi kahvenin de aşırısının zararı vardır.

    Türkiye’de kahve yetişmediği hâlde, özel pişirme şekliyle dünyanın pek çok yerinde “Türk Kahvesi” olarak bilinir. Bu bize özel kahveyi daha güzel bir şekilde pişirmek için şu hususlara dikkat etmelisiniz:

    Güzel Kahve Pişirmek İçin
    -Her şeyden önce kahve için kullanılan su, klorsuz içme suyu olmalıdır. Kireçli bir su olursa, kahveniz tortulaşır ve acır.
    -Cezveye kaç kişilik kahve yapıyorsak o miktara göre fincanla su koyun. Bir kişilik kahve için 1 fincan suya, 2 çay kaşığı kahve yeterlidir.
    -Eğer kahvenizin az şekerli olmasını istiyorsanız 1, orta şekerli olmasını istiyorsanız 2, şekerli istiyorsanız 3 çay kaşığı şeker koyabilirsiniz.
    -Cezve, ateşin üzerine yerleştirildikten sonra içindeki su karıştırılmaz. Fakat kaynamaya başladığı anda kaşıkla karıştırırsanız, kahvenin köpük yaptığını görürsünüz. Kenardaki köpükleri ortaya alıp, karıştırma işlemine son verin.
    -Kahvenin taşmasına yakın, yani kahve cezve içinde yükselmeye başladığı anda, cezveyi indirip köpüğü fincanlara pay edin. Bu arada cezveyi hafifçe sallayıp telvenin çökmesini engelleyin. Geriye kalan kahveyi bir taşım daha kaynatıp fincanlara doldurabilirsiniz.

    Aklınızda Bulunsun
    -Bayat bir Türk kahvesi, ikram sırasında sizi zor durumda bırakabilir. Bunu engellemek için, kahve kavanoza 2-3 tane kesme şeker atın. Böylece kahveniz daha uzun bir süre tazeliğini koruyacaktır.

    -İçinde çekilmiş kahve bulunan kavanoza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz, bu, kahve kokusunun daha belirgin olmasını ve artmasını sağlar. Şayet kahveniz bayatsa, kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun, hem rutubeti gider, hem de tazelenir.
    -Kahvenin kokusu hoş değilse, içerisine biraz saf vanilya koyabilirsiniz.
    -Kahvenin bozulup bayatlamaması için kapalı bir kutuda ya da kavanozda saklayın. Serin ve ışıksız bir yerde hatta buzdolabında muhafaza edin. Tadının bozulmaması için asla l kaşık kullanmayın, plastik bir ölçü kaşığı kullanın.
    -İçilen kahve telvelerini atmayın. Kahve telvesini mutfak veya banyodaki lavaboya döküp üzerinden bol su akıtın. Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olduğunu göreceksiniz.
    -Kahve izini porselenden çıkarmak için soda koyun.

    -Mutfak eşyalarındaki balık kokusunu önlemek için kahveyi kullanabilirsiniz. Yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve, balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayınız. Ellerinize sinen kokuyu da yine nemli kahve telvesiyle ellerinizi ovup duruladıktan sonra giderebilirsiniz.
    -Sarımsak kokusu için de kahve için ya da kavrulmamış kahve tanesi çiğneyin

     
  2. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    13.023
    Beğenilen Mesajlar:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Bu kahve nelere kadirmiş öyle :)
    Kahve yapmanın püf noktalarının yanında, içilmiş kahvenin bile değerlendirilebileceğini de öğrenmiş olduk böylece.

    Ben de bir şey ekleyeyim, kalabalık misafirlerde yorulmamak için ya da cezvenin başında dikilmeye üşendiğiniz zamanlarda şu Arçelik'in falan kahve makineleri var ya onu kullanın, boool köpüklü güzel kahveleriniz tam deminde hazır :)

    Bilgiler için teşekkürler, sevgiler.
     
Lezzetli ve güzel bir kahve pişirmek için... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hafif ve lezzetli bir tatlı

    hafif ve lezzetli bir tatlı

    malzemeler: bir paket krem şanti " su bardağı soğuk süt " paket kakao bisküvi yapılışı: bir paket krem şantiyi bir su bardağı soğuk sütle çırp.içine bisküvileri eşit parçada
  2. lezzetli et yemekleri pişirmek için

    lezzetli et yemekleri pişirmek için

    lezzetli et yemekleri en lezzetli et yemekleri fırında pişirme folyoda Benmari usulü pişirme, yemeğin tencerenin altında yanan ateşle temasının önlenmesi amacıyla, içinde su olan bir tencerenin içine oturtularak yavaş yavaş pişirilmesi yöntemidir.Bu yöntem tercih edildiğinde, alttaki tenceredeki suyun, üstteki tenceredeki yemeğin en az yarısına kadar gelmesine dikkat edilmelidir. Fırında...
  3. iyi ve lezzetli yemek pişirmek için 20 öneri

    iyi ve lezzetli yemek pişirmek için 20 öneri

    Herkes yemek pişirebilir ama bazılarının pişirdiği tadından yenmez! Yemek pişirmek öyle bir meziyet ki kimilerine göre bir sanat. 1. Sebze yemeği yaparken, bir kilo sebzeye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Etli sebze yemeklerinde ise dışardan yağ ilavesi yapmanıza gerek yok. 2. Pişirirken yağda kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında ızgara veya sulu ısıda pişirme yöntemlerini...
  4. Güzel yemekler pişirmek için buyrun:)

    Güzel yemekler pişirmek için buyrun:)

    kızılötesi ile yemek pişirme kızılötesi pişirme makarna tenceresi Lezzetli yemeklerin hazırlanmasında, el hüneri kadar bu hünerin ortaya çıkmasında yardımcı olacak ürünler de rol oynuyor.Mutfakta olmassa olmaz olan tencerelerinizle misafirlerinize eşinize güzel yemekler yapmak istiyorsanız aşşağıdakilerden hemem edinin:D...
  5. Daha Lezzetli Et Pişirmek İçin Önce Neler Yapabiliriz?

    Daha Lezzetli Et Pişirmek İçin Önce Neler Yapabiliriz?

    Etlerin Daha Lezzetli Olması İçin Pişirmeden Önce Neler Yapılmalı Daha Lezzetli Et Pişirmek İçin Önce Neler Yapabiliriz Bir çok ev hanıım bilir ama biz< yinede bilmeyenler ve ev hanımlığında henüz acemilik dönemini yaşayan bayanlar için, bu yazımızda lezzetli et pişirmenin püf noktalarını paylaşıyoruz Melek'ler. Oldukca önemli bir konu etlerin daha yumuşak ve lezzetli olması için...

Sayfayı Paylaş