gebe
  1. gölge_çiçeği

    gölge_çiçeği Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    61
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Limon helvası

    Konu, 'Tatlılar' kısmında gölge_çiçeği tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 3 adet limon kabuğu rendesi 400 gr. tozşeker 750 gr.süt
    4 adet yumurta sarısı
    175 gr.margarin
    250 gr. irmik

    Yapılışı : yıkadığımız 3 limonu dış sarı kısmını rendenin ince kısmı ile rendeleyelim.1 su bardağı toz şeker ile iyice ovup 4 yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt ile çırpalım .kalan süt ve şekeri eriyene kadar ısıtalım.irmiği margarin yağında kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.sıcak sütten 1 bardağını yumurtalı karışıma ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra şekerli süt ile beraber kavurduğumuz irmiğe atalım. karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. helva toparlanınca ocaktan indirip ağzı kapalı olarak demlendirip ,ılık veya soğuk olarak servis yapalım.

     
Limon helvası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. limon

    limon

    (Zitronenbaum / Limonier citronnier / Lemon tree / Lemon / Citron) Mart-ekim aylari arasinda beyazimsi-pembe renkli, güzel kokulu çiçekler açan, 3-5 m boylarinda, kisin yapraklarini dökmeyen küçük boylu agaçlar. Vatani Çin olup, Akdeniz bölgesinde genis çapta yetistirilir. Onuncu asirda Araplar tarafindan Avrupa’ya getirilmistir. Yapraklari oval, tüysüz, parlak yesil renklidir. Çiçeklerin taç...
  2. Limon

    Limon

    (Zitronenbaum / Limonier citronnier / Lemon tree / Lemon / Citron) Mart-ekim aylari arasinda beyazimsi-pembe renkli, güzel kokulu çiçekler açan, 3-5 m boylarinda, kisin yapraklarini dökmeyen küçük boylu agaçlar. Vatani Çin olup, Akdeniz bölgesinde genis çapta yetistirilir. Onuncu asirda Araplar tarafindan Avrupa’ya getirilmistir. Yapraklari oval, tüysüz, parlak yesil renklidir. Çiçeklerin taç...
  3. limon helvası

    limon helvası

    Malzemeler : 3 adet limon kabuğu rendesi 400 gr. tozşeker 750 gr.süt4 adet yumurta sarısı175 gr.margarin250 gr. irmik Yapılışı : yıkadığımız 3 limonu dış sarı kısmını rendenin ince kısmı ile rendeleyelim.1 su bardağı toz şeker ile iyice ovup 4 yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt ile çırpalım .kalan süt ve şekeri eriyene kadar ısıtalım.irmiği margarin yağında kokusu çıkıncaya kadar...
  4. Peynİr helvasi

    Peynİr helvasi

    helvayı çok severim bunuda ilk kez amcamın karısı yapmıştı bayılmıştım çok lezzetli bir şey mutlaka denemelisiniz.. MALZEMESİ 2 Su bardağı irmik, Yarım paket margarin, 2,5 Su bardağı toz şeker, 2 Su bardağı süt, 2 Su bardağı su, 1 Su bardağı rende dil peyniri 1 Çay kaşığı yeşil fıstık. YAPILIŞI 1.Geniş birtencerede margarini eritiniz, 2.İçine irmiği atarak ağır ateşte 35-40...
  5. Bursa Helvası

    Bursa Helvası

    MALZEMELER 1/2 kg toz şeker 7 çorba kaşığı un 250 gr margarin 3 adet dolmalık fıstık 1 lt süt HAZIRLANIŞI Süt ile toz şekeri kaynatın. Diğer bir kapta erittiğiniz margarine un ve fıstık ilave edin. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ve kaynamış süte ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin . Ilık olarak, üzerine tarçın serpip servis...

Sayfayı Paylaş