Limon Ve Maydanoz

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Limon Ve Maydanoz
maydanoz ve limonun faydaları
limon,maydanoz,limonun faydaları,maydanozun faydaları,şifalı bitkiler,maydanoz ve limon kürü.maydanoz nelere iyi gelir,şifa kaynağı limon.




392124da6e4e184ea6.jpg


Uzmanlar, maydanoz ve limonun A ve C vitamininin kaynağı olduğunu, doğal kullanıldıkları için de bu vitaminleri olduğu gibi vücuda aktardığını belirtiyor. Çiğ olarak tüketilen maydanoz ve limon, vitamin kaybına yol açmıyor ancak, maydanozun tazyikli su ile çok iyi yıkanması gerekiyor.

Limonun faydaları

- Yemeklerde alınan gıdalardaki vitaminin enerji maddesine dönüştürülerek, enerjinin açığa çakması için gerekli vitaminler maydanoz ve limonda var.

- Yemek sırasında maydanoz ve limonun da yenilmesi halinde vücutta enerji oluşmasına katkı sağlayarak, insanın zinde kalmasını sağlar.

- Her fırsatta yenilmesi gereken maydanoz ve limon, vücudun örtü dokusunu, bağ dokusunu ve iç organları örten dokuları sağlam ve sağlıklı kılar.

Maydanozun faydaları

- Maydanozun Yararları

Salata ve yemeklerin süsü maydanozun nerdeyse deva olmadığı dert yok gibidir.. A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfos ve mangan elementleri deposu olan maydanoz sindirimi kolaylaştırır, böbrek taşlarını düşürür, görme gücünü ve anne sütünü artırır.

Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir ve taşları düşürür , kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.
Yatmadan evvel yenildiğinde sabahları tatlı bir nefesle uyanmamızı sağlar. Anne sütünü arttırır. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar. Görme gücünü arttırır, kaynatılıp içildiğinde ve cilde bu suyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi gelir. Kaynatılan maydanozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önler ve yanmayı geçirir. Kaynatılıp sirke ile saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlar..

Ağustos-Eylül ayları arasında, beyaz renkli çiçekler açan, kazık köklü, 30-100 cm boylarında, iki yıllık otsu bir bitkidir. İlk yıl bir yaprak rozeti, ikinci yıl ise bir gövde meydana getirir. Rutubetli ve sulak toprakları sever. Gövdeleri dik, tüysüz, köşeli, içi boş ve çok dallı, yaprakları saplı, parçalı ve koyu yeşil renklidir. Çiçekler şemsiye şeklinde toplanmıştır. Yaprakları tüysüz, yeşilimsi, esmer renkli, armut şeklinde ve özel kokuludur.

Kullanıldığı Yerler:
Kökü ve yaprakları kullanılır. Yapraklarda uçucu yağ ve glikozit, köklerinde ise uçucu yağ, seker, müsilaj ve glikozit vardır. Yapraklar vitamin (A,C,K) bakımından zengindir. Yapraklar idrar söktürücü ve tansiyon yükseltici olarak kullanılır.
Ayrıca, İltihaplı yaraların iyileşmesine yardım eder. Aybaşı sancılarını keser. Yüksek tansiyonu düşürür. Kansızlığı giderir.
Kansere karşı korur. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Cinsel istekleri artırıcı (Afrodizyak) özelliği vardır. Görme gücünü arttırır. Kök de aynı özelliklere sâhiptir. Taze yapraklar, papağan ve diğer kuşlar için tehlikelidir

 
Geri
Üst