gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Limonlu Uskumru Buğulama

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    uskumru buğulama uskumru bugulama Malzemeler 1 kg. uskumru
    1/3 bardak zeytinyağı
    1 adet limon
    Yarım demet maydanoz
    1 baş soğan
    1 defne yaprağı
    Yeteri kadar tuz

    Yemeğin Yapılışı
    Tepsiye alıminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka kesip yerleştirin. Balıkları temizleyip tepsiye yerleştirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu serpin.

    Zeytinyağı, 1 çay bardağı su, defne yaprağı ve limon suyunu koyun. Alüminyum folyo ile üzerini kaplayın. Orta ısılı fırında suyunu buharlaştırmadan 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
    Afiyet Olsun...


     
Limonlu Uskumru Buğulama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Levrek Buğulama

    Levrek Buğulama

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan...
  2. Uskumru Ezme

    Uskumru Ezme

    MALZEMELER 150 gr uskumru balığı , füme 3 adet yumurta 100 gr tereyağı karabiber tuz HAZIRLANIŞI Uskumrunun derisini çıkarttıktan sonra etini kılçıklarından ayırın, ufak parçalar halinde doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yanda katı olacak şekilde haşladığınız yumurtaların sarısını alıp, iyice ezin ve küçük parçalara böldükten sonra iyice döverek macun kıvamına...
  3. uskumru

    uskumru

    Bir tane ise işe yarayacak para, çok ise servettir.
  4. Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru Malzemeler: - 6 adet uskumru, - 200 gr mantar, - 1 su bardağı konserve bezelye, - 2 yemek kaşığı un, - 4 yemek kaşığı tereyağı, - ½ demet maydanoz, - ½ demet dereotu, - 1 bardak su, - 2 adet defne yaprağı, - Tuz. Yapılışı: Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su...
  5. Somon Buğulama

    Somon Buğulama

    Melişlerim omega 3 yağları açısından zengin olan somon buğulama tarifini mutlaka deneyin.:) Malzemeler 500 gr somon fileto 3 adet domates 4 adet sivribiber 5 dal maydonoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı Domateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın. Biberleri halka şeklinde doğrayın. Maydonozu incecik kıyın. Orta büyüklükte bir...

Sayfayı Paylaş