gebe
  1. aSqimSin

    aSqimSin Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.472
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanßuL

    Lüfer Dolma

    Konu, 'Dolmalar' kısmında aSqimSin tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4-6 adet lüfer balığı 1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber

    İç harcı için:
    1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
    5 diş sarmısak (dövülmüş olacak)
    3-4 adet yeşil sivri biber (çok ince halkalar şeklinde doğranmış)
    2 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yaklaşık: 1,5 m uzunluğunda alüminyum folyo
    Ayrıca: 6-7 adet kuru defne yaprağı
    1 adet çok ince dilimlenmiş limon

    HAZIRLANIŞI
    Önce lüfer balıklarını akan suyun altında içine elinizi de sokuşturarak iyice yıkayalım. Sonra süzgeçte süzdürüp, tuz ve karabiber serpiştirerek her tarafını ovalım. Şimdi de iç harcı için derin bir kasenin içinde; eritilmiş yağı, ince kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısakları ve ince halka dilimlenmiş yeşil biberleri karıştıralım. Sonunda tuz ve karabiberi de ekleyelim.
    Öte yandan alüminyum folyoyu bir lüfer balığını paketleyecek şekilde parçalara ayıralım. Sonra alüminyum folyonun içine bir lüfer balığını koyalım. Balığın ortasını iyice açarak, 1 yemek kaşığı kadar iç harcından yerleştirelim. Balığın ağzını kapattıktan sonra üzerine 1 defne yaprağı ve bir dilim limon yerleştirelim. Alüminyum folyoyu balığı paketler gibi sıkıca kapatalım. Aynı işlemi bütün balıklara uygulayalım.
    Bir taraftan da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, tepsinin içine paketlenmiş lüfer dolmalarını yerleştirelim. Yaklaşık 20-25 dakika balıkların pişmesi için yeterli olacaktır. Fırınınız yoksa bu paket balıkları çok az yağlı tavada tıpkı köfte kızartır gibi çevire çevire kızartabilirsiniz. Ama 14-15 dakika tava için yeterli süredir.
    Servis yaparken, folyo paketi açarken içinden çok sıcak buhar çıkacağı konusunda ilgilileri uyarmayı unutmayın.


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    teşekkürler canım
     
Lüfer Dolma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lüfer dolması

    Lüfer dolması

    MALZEMELER 4-6 adet lüfer balığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber İç harcı için: 1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış) 5 diş sarmısak (dövülmüş olacak) 3-4 adet yeşil sivri biber (çok ince halkalar şeklinde doğranmış) 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yaklaşık: 1,5 m uzunluğunda alüminyum folyo Ayrıca: 6-7 adet kuru defne yaprağı...
  2. Lüfer

    Lüfer

    Lüfer baligi görmek ve anlamak, bol rizka, neseli günler geçirmeye; kibar ve nazik arkadas edinmeye isarettir.
  3. Dolma

    Dolma

    Yaprak sarması ve her çeşit dolma sürekli rızka, hayatı katlanılır kılan meşru yol ve yöntemlere, monotonluktan kurtulmaya ve rızka delalete eder.Hazır, hemen gelecek kısmettir.
  4. Kağıtta Lüfer

    Kağıtta Lüfer

    Malzemeler 4 Adet lüfer 3 Adet kuru soğan 3 Adet domates 4 Adet sivribiber 1 Demet maydanoz 1 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Adet limon Tuz, karabiber Hazırlanışı * Balıkları temizleyin ve fileto çıkarın. * Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bekletin. * Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın. * Üzerine tuz serpin ve elinizle ovun. * İnce kıyılmış maydanozu ilave edin. *...
  5. mumbar dolma

    mumbar dolma

    mumbar dolması video mumbar bumbar dolması 4 kişilik resimli ankara bumbar Malzemeleri : (4 Kişilik) - 500 gr Pirinç - 200 gr Kıyma - 1 Adet Orta Boy Soğan - 1 Adet Maydanoz - 1 Yemek Kaşığı Pul biber - 4 Adet Koyun Mumbar’ı (İnce Bağırsağı) - Yarım Su Bardağı Sıvıyağ - 2 Yemek Kaşığı Tuz - 1 Tatlı Kaşığı Karabiber - 2 Adet Domates - 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası - 1 Yemek Kaşığı Biber...

Sayfayı Paylaş