gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Lüfer dolması

    Konu, 'Dolmalar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4-6 adet lüfer balığı 1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber

    İç harcı için:
    1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
    5 diş sarmısak (dövülmüş olacak)
    3-4 adet yeşil sivri biber (çok ince halkalar şeklinde doğranmış)
    2 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yaklaşık: 1,5 m uzunluğunda alüminyum folyo
    Ayrıca: 6-7 adet kuru defne yaprağı
    1 adet çok ince dilimlenmiş limon

    HAZIRLANIŞI
    Önce lüfer balıklarını akan suyun altında içine elinizi de sokuşturarak iyice yıkayalım. Sonra süzgeçte süzdürüp, tuz ve karabiber serpiştirerek her tarafını ovalım. Şimdi de iç harcı için derin bir kasenin içinde; eritilmiş yağı, ince kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısakları ve ince halka dilimlenmiş yeşil biberleri karıştıralım. Sonunda tuz ve karabiberi de ekleyelim.
    Öte yandan alüminyum folyoyu bir lüfer balığını paketleyecek şekilde parçalara ayıralım. Sonra alüminyum folyonun içine bir lüfer balığını koyalım. Balığın ortasını iyice açarak, 1 yemek kaşığı kadar iç harcından yerleştirelim. Balığın ağzını kapattıktan sonra üzerine 1 defne yaprağı ve bir dilim limon yerleştirelim. Alüminyum folyoyu balığı paketler gibi sıkıca kapatalım. Aynı işlemi bütün balıklara uygulayalım.
    Bir taraftan da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, tepsinin içine paketlenmiş lüfer dolmalarını yerleştirelim. Yaklaşık 20-25 dakika balıkların pişmesi için yeterli olacaktır. Fırınınız yoksa bu paket balıkları çok az yağlı tavada tıpkı köfte kızartır gibi çevire çevire kızartabilirsiniz. Ama 14-15 dakika tava için yeterli süredir.
    Servis yaparken, folyo paketi açarken içinden çok sıcak buhar çıkacağı konusunda ilgilileri uyarmayı unutmayın


     
Lüfer dolması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lüfer

    Lüfer

    Lüfer baligi görmek ve anlamak, bol rizka, neseli günler geçirmeye; kibar ve nazik arkadas edinmeye isarettir.
  2. pırasa dolması

    pırasa dolması

    pırasa dolması: 2 adet kalın pırasa 250g kıyma 1 kuru soğan 1 sivribiber 1 su bardağı maydanoz 1 çay bardağından daha az pirinç tuz karabiber pulbiber hazırlanması: pırasaları bir parmak kalınlığında kesin. dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın. tuzlu suda çok az haşlayın. bu arada iç malzemeyi hazırlayın. kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle...
  3. Kağıtta Lüfer

    Kağıtta Lüfer

    Malzemeler 4 Adet lüfer 3 Adet kuru soğan 3 Adet domates 4 Adet sivribiber 1 Demet maydanoz 1 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Adet limon Tuz, karabiber Hazırlanışı * Balıkları temizleyin ve fileto çıkarın. * Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bekletin. * Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın. * Üzerine tuz serpin ve elinizle ovun. * İnce kıyılmış maydanozu ilave edin. *...
  4. Lüfer Dolma

    Lüfer Dolma

    MALZEMELER 4-6 adet lüfer balığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber İç harcı için: 1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış) 5 diş sarmısak (dövülmüş olacak) 3-4 adet yeşil sivri biber (çok ince halkalar şeklinde doğranmış) 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yaklaşık: 1,5 m uzunluğunda alüminyum folyo Ayrıca: 6-7 adet kuru defne yaprağı...
  5. Hamsi Dolması

    Hamsi Dolması

    MALZEMELER 1 kg hamsi 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet soğan Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber Yarım çorba kaşığı kuşüzümü 1 çay kaşığı şeker Yarım demet maydanoz Yarım su bardağı un 2 adet yumurta Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla...

Sayfayı Paylaş