Makarna Mantısı

$ul€

Yeni Üye
Üye
Makarna Mantısı
makarna mantısı salyangoz makarna salyangoz tarifleri
Davetsiz misafir var ve biraz da açmı?
ozaman imdadınıza bu mantı makarna yetişiyor...
tıpkı mantı içi gibi hazırladığımız iç malzemesini yapıp mantı makarnamızı dolduruyoruz ve makarnaları haşlıyoruz...hepsi bu...tabi sosuda unutmamamk gerekiyor :)
işte yapılışı

kolay_manti-5490.jpg

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 paket mantı makarna[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]250 gr.kıyma[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1/2 demet maydonoz[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 adet soğan[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]3 lt.et suyu ( su ve et su bulyonda olabilir)[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tatlı kaşığı karabiber[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]yeterince tuz[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Sosu için:[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]3 çorba kaşığı tereyağı[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tatlı kaşığı pulbiber[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir)[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]nane[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı:[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettim.Yaklaşık 20dk.makarnalar yumuşayıncaya kadar haşladım.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Teflon tavada tereyağını erittim.Üzerine pulbiber ilave edip 1dk.kadar orta açık ısıda kavurdum.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldım.Üzerine yoğurt gezdirdim.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdim.Nane serpiştirdim.Maydonoz yaprakları ile süsledim.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Afiyet olsun,[/FONT]

 
:DSalyangoza benziyo diye küçükken hiç sevmezdim bu makarnayı ama sonradan hoşuma gitmeye başladı.Pratik bir tarif olmuş teşekkürler...
 
ayyy cok iştahlı duruyorr ye benii gamsee ye benii diyor...
cokta acım ha ::((((
bir yemek verenim yokkk...
 
Geri
Üst