gebe
  1. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ

    Makarna Mantısı

    Konu, 'Makarnalar' kısmında $ul€ tarafından paylaşıldı.

    makarna mantısı salyangoz makarna salyangoz tarifleri Davetsiz misafir var ve biraz da açmı? ozaman imdadınıza bu mantı makarna yetişiyor...
    tıpkı mantı içi gibi hazırladığımız iç malzemesini yapıp mantı makarnamızı dolduruyoruz ve makarnaları haşlıyoruz...hepsi bu...tabi sosuda unutmamamk gerekiyor :)
    işte yapılışı

    [​IMG]
    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 paket mantı makarna[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]250 gr.kıyma[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1/2 demet maydonoz[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 adet soğan[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]3 lt.et suyu ( su ve et su bulyonda olabilir)[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tatlı kaşığı karabiber[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]yeterince tuz[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Sosu için:[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]3 çorba kaşığı tereyağı[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tatlı kaşığı pulbiber[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir)[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]nane[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı:[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettim.Yaklaşık 20dk.makarnalar yumuşayıncaya kadar haşladım.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Teflon tavada tereyağını erittim.Üzerine pulbiber ilave edip 1dk.kadar orta açık ısıda kavurdum.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldım.Üzerine yoğurt gezdirdim.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdim.Nane serpiştirdim.Maydonoz yaprakları ile süsledim.[/FONT]

    [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Afiyet olsun,[/FONT]



     
  2. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    :DSalyangoza benziyo diye küçükken hiç sevmezdim bu makarnayı ama sonradan hoşuma gitmeye başladı.Pratik bir tarif olmuş teşekkürler...
     
  3. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ

    sağol adminim bu benzetmeden sonra kimse denemeye cesaret edemicek :D:D
     
  4. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Öyle deme ama şekerim uzak doğuda salyangoz kapış kapış gidiyo :DIyy ne iğrencim yaa ....:fear:
     
  5. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    hahaha adminim yaa :D:D
     
  6. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    ay cok tesekkurler denesekmi :D
     
  7. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    SAMSUN
    ayyy cok iştahlı duruyorr ye benii gamsee ye benii diyor... cokta acım ha ::((((
    bir yemek verenim yokkk...
     
  8. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    ilkimsu yamayı düşünüyo ona mı yıkılalım gamzelim :D
     
Makarna Mantısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. tepsi mantısı

    tepsi mantısı

    Malzemeler: Hamuru İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Adet Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Tuz 6 Su Bardağı Un Yeterince Su Sosu İçin 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 250 gr Kıyma 1 Adet Sivribiber 1 Çorba Kaşığı Salça HAZIRLANIŞI : Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım. Yufkaları küçük kareler...
  2. Makarna

    Makarna

    Rüyada makarna görmek , o rüyayı görenin, felaket bir şekilde obur olduğuna işarettir. Rüyada makarna ufak zararlara uğrayacaksınız demektir. Rüya sahibi bir kadınsa, yakında bir erkekle ilişkiye gireceğine yorumlanır. Ufak zararlara uğrayacaksınız. Rüya sahibi bir kadınsa yakında hayatına yabancı bir erkeğin gireceği anlamına gelir. Hayırlı iş ve kısmettir.Rüyada makarna görmek, o rüyayi...
  3. Avunya Mantısı

    Avunya Mantısı

    Avunya Mantısı (4 Kişilik) Malzemeler: 1/2 Kg Erişte 1 Kase Nohut 2 Çorba Kaşığı tereyağı 250 gr Kuşbaşı Et 1 Adet Soğan 1 Adet Domates 2 Su Bardağı Yoğurt 3 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI : Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya...
  4. yufka mantısı

    yufka mantısı

    evet melekler mantı sever olarak buyrun afiyet olsun:) malzemeler 4 adet yufka 300 gr kıyma 1-2 soğan tuz,k.biber Sosu için: 1/2 lt et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ yoğurt sarımsak salça tuz kır. toz biber kıymayı hazırladıktan sonra yufkaları yarım daire kesip biraz sıvıyağ sürüyorun kıymayı boydan yerleştirin sonra 2 cm genişliğinde kesip tepsiye dizin sonra 200 derecede kızarana kadar...
  5. çimdik mantısı

    çimdik mantısı

    Malzemeler 2 çorba kasesi un 2 tane yumurta tuz alabildiği kadar su ayrıca 1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı toz biber Yapılışı Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yapın. Bezelere ayırıp ince bir yufka şeklinde açın. Küçük kareler halinde kesin. Ortalarına bastırarak çimdikleyin. Tüm hamurlara aynı işlemi yapın. Tuzlu kaynar suda...

Sayfayı Paylaş