*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
mama hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler
* Her zaman az miktarlarda ve taze olarak mama hazırlayın. En fazla 2 günlük mamayı uygun şartlarda saklayarak yedirin.
* Sebzeleri az suyla kısık ateşte pişirin. Uzun süre kaynatmayın.
*Sebze pürelerinde mümkün olduğu kadar çatalla ezme yöntemini kullanın. Blendır kullansanız bile krema şeklinde değil de hafif pütürlü bırakın.
*Mamaları şekerle tatlandırmak yerine bal, pekmez gibi doğal tatlandırıcıları deneyin.
* Her zaman az miktarlarda ve taze olarak mama hazırlayın. En fazla 2 günlük mamayı uygun şartlarda saklayarak yedirin.
* Sebzeleri az suyla kısık ateşte pişirin. Uzun süre kaynatmayın.
*Sebze pürelerinde mümkün olduğu kadar çatalla ezme yöntemini kullanın. Blendır kullansanız bile krema şeklinde değil de hafif pütürlü bırakın.
*Mamaları şekerle tatlandırmak yerine bal, pekmez gibi doğal tatlandırıcıları deneyin.