gebe
  1. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0

    mandalina reçeli;

    Konu, 'Reçeller - Marmelatlar' kısmında mislinay tarafından paylaşıldı.

    mandalin reçeli bütün mandalina reçeli mandalina tarifi mandalına recelı MANDALİNA REÇELİ [​IMG]
    Malzemeler:

    1 kg mandalina,
    1,5 kg tozşeker,
    3 bardak su,
    2 çorba kaşığı limonsuyu (veya 6 gr limontuzu).
    Yapılışı:

    -Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır.
    -Sonra büyükçe bir tencereye konur.
    -Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
    -Sonra kaynar su dökülür, mandalinalann üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldınlır.
    -Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.
    -Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur.
    -Kanştınlarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup kıvamına getirilir.
    -Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır.
    -Mandalinalar su salacağı için reçelin şurubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
    -Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır.
    -Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir.
    -Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.
    -Afiyet olsun

     
  2. Runya67

    Runya67 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok güzel görünüyor herhalde tadıda merhoştur vedegüzeldir,yapanın eline sağlık....
     
mandalina reçeli; konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mandalina Kabuğu Reçeli

    Mandalina Kabuğu Reçeli

    Malzemeler 1 Kg Mandalina 1.5 Kg Toz Şeker 2 Su Bardağı Mandalina Suyu 1 Limon Suyu Yemeğin Tarifi Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin. Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30...
  2. Mandalina

    Mandalina

    Rüyada mandalina yemek , güney bölgelerine neşeli bir geziye katılacağınızın işareti olarak kabul edilir. Rüyada mandalina yemek, sıcak yerlere güzel bir geziye çıkacağınız demektir. Küçükçe bir kısmettir. Mandalina ve agacini görmek de aynen limon agaci gibi tabir edilmektedir.
  3. Mandal

    Mandal

    Kaçınılamayacak koşullardır...
  4. mandalina

    mandalina

    mandalina marmelatı (Mandarin / Tangerine / Mandarine) Partakaldan daha küçük, toparlak veya yassi, sari-turuncu renkli, usaresi tatli, hos kokulu bir meyvedir. Mandalina kabuklari portakaldan ince olup, daha kolay soyulabilir, fakat az dayanir. Memleketimizde Alanya-Antalya-Mersin-Iskenderun (Dörtyol) ve Rize bölgesinde yetistirilir. Fakat, Bodrum ve Mersin mandalinasi meshurdur. Türkiye’de...
  5. Mandalina

    Mandalina

    (Mandarin / Tangerine / Mandarine) Partakaldan daha küçük, toparlak veya yassi, sari-turuncu renkli, usaresi tatli, hos kokulu bir meyvedir. Mandalina kabuklari portakaldan ince olup, daha kolay soyulabilir, fakat az dayanir. Memleketimizde Alanya-Antalya-Mersin-Iskenderun (Dörtyol) ve Rize bölgesinde yetistirilir. Fakat, Bodrum ve Mersin mandalinasi meshurdur. Türkiye’de yetistigi yerler:...

Sayfayı Paylaş