gebe
  1. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL

    Mangalda Et,Tavuk,Balık,Sebze Pişirme Yöntemleri

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında HaYaL tarafından paylaşıldı.

    mangalda et pişirme tavuk pişirme yöntemleri mangalda et somon yöntemleri mangal teknikleri [​IMG]
    Yaz günleri piknik alanlarına koşup yahut evimizin balkonunda veya bahçesinde mangalda pişirdiğimiz etin tadını ocakta pişen hangi yemekten alabiliriz arkadaşlarım!!!Sorarım size :)Bakınız size mangalda malzemelerimizi en nefis şekilde pişirmek için yöntemler :)

    Kırmızı et pişirme yöntemi!

    Elinde kalın bir et varsa altını yuvarlak, üstünüde ortasında göz gibi kemik olacak şekilde kesersen yağları elemiş olursun. Üst bölgeden kontrfile çıkartabilirsin. Yan bölgelerde yer alan etlerde iyi tercihler arasındadır. Izgaraya koymadan önce etleri 12 saat önceden marineye yatırmak işini kolaylaştırır. İyi bir marine, biraz asidik malzemeler biraz da tatlandırıcı sıvılardan (soya sosu, meyve suyu, biraz veya şarap artı hardal ve baharatlar) oluşur. Et harlı ateşte pişmeli ve kan damlacıkları akmaya başladığı anda diğer yüze çevirmelisin ve böylece eti mükemmel bir şekilde pişirmiş olursun. Etleri pişirirken üstüne kesinlikle bastırmamalısın. Termometre kullanmak herzaman en sağlıklı sonucu verir. Kıyma için en güvenilir ısı 70, orta, az pişmiş bir et için de 63 derecedir.
    Yoğurtla marine edilmiş sığır filetosu
    125 gr az yağlı sade yoğurt
    60 gr maydanoz
    1 yemek kaşığı limon suyu
    1/2 yemek kaşığı paprika
    1 diş sarımsak, kıyılmış
    Tuz
    2 fileto et(12-150 gr)
    30 gr az yağlı mayonez
    1. Et ve mayonez haricindeki bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştır. Sonra bunu ikiye böl.
    2. Plastik bir torbanın içine karışımı döküp eti içine at. Her yerini iyice kapladıktan sonra bir gece buzdolabında beklet. İkinci karışıma mayonez ekleyip onu da dolaba kaldır.
    3. Harlı ateşte bir kez çevirerek etleri pişir. Sosu üzerine dök ve servis yap.


    Beyaz et pişirme yöntemi!
    Genelde çekilmiş tavuk veya hindi, derisiyle de karıştırılır dolayısıyla yğ ve kalori miktarı artar. Izgaraya koymadan önce tavuğu 2 saat, hindiyi ise bir gece sosta beklet. Lezzeti artırmak için pekmez veya bal da ilave edebilirsin. Eğer kemiksiz et pişiriyorsan yüksek ateşte üç ile altı dakika arası tutmalısın. Kemikli parçaları ise arta ateşte 12-15 dakika arası tutabilirsin. Barbekü sos tatlı olduğundan çok fazla sürmek hata olur. Şeker uuzn süre ateşte kaldığında, etten daha önce kömürleşmeye başlaması hoş olmayabilir. Pişirme konusunda, çekilmiş tavuk 73 derecede, göğüs gibi etleri de 76 derecede pişir.
    Ballı ve Zencefilli Tavuk
    3 yemek kaşığı limon suyu
    Yarım yemek kaşığı susam yağı
    Yarım yemek kaşığı az sodyumlu soya sosu (varsa)
    Yarım yemek kaşığı bal
    2 yemek kaşığı zencefil, doğranmış
    1 diş sarımsak, doğranmış
    2 adet tavuk göğsü, kemiksiz ve derisiz
    1. Tavuk haricindeki bütün malzemeleri kasade karıştır. Karışımı bir yemek poşetine boşalt.
    2. Tavuğu bunun içine atıp etrafını kapla. İki saat boyunca buzdolabında marine et.
    3. Orta ateşte, hafif yağlı bir ızgarasa tavuğun her bir yanını dört, beş dakika pişir.

    Balık pişirme yöntemi

    Somon, ton ve kılıç balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır çünkü kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz. Izagaraya koymadan önce Biraz tuz, karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur. Hangi balığı seçersen seç, saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın. Eğer balığı kuru bir ızgaranın üzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun. Balığın piştiğini anlamak oldukça kolaydır. Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin.
    Izagara Somon
    80 gr düşük sodyumlu soya sosu
    60 gr portakal suyu konsantresi
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı domates suyu
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
    1 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış
    1 diş sarımsak, doğranmış
    yarım zencefil, doğranmış
    2 somon
    1. Ufak bir kasede somon hariç tüm malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin içine koy. Sonra somonu ekle.
    2. Buzdolabında iki saat beklet.
    3. Her bir yüzünü harlı ateşte dört, altı dakika pişir.

    Sebze pişirme yöntemi:

    Patlıcan , soğan, kabak, tatlı biber ve mısır gibi içeriğinde bol su bulunan sebzeler ızgara için uygundur. Izgaraya koymadan önce en sevdiğin et ve tavuk soslarını sebzelerde de kullanabilirsin; hem de daha az bir çabayla. Mantar, kabak, tofu ve soğan gibi hassas sebzeler için 30-40 dakika yeterli olur. Sebezelerin yanmaması için orta ateşte sık sık çevirerek pişirmelisin. Patlıcan, soğan, patates, havuç ve kabak gibi diri sebzeleri ateşe yakın bir ızgaranın üzerinde pişirebilirsin. Mantar ve biberlerin mahvolmamasını istiyorsan direkt ateşin üzerine koymamalısın.
    Körili Mantarlı Burger
    1 paket mantar(250 gr)
    120 gr az yağlı sade yoğurt
    60 gr lime suyu
    1 tatlı kaşığı limon çeşnisi
    1 diş sarımsak, doğranmış
    1 tatlı kaşığı kişniş otu
    1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı köri tozu
    2 adet hamburger ekmeği
    1. Mantarları ikiye böl.
    2. Ekmekler hariç tüm malzemeleri karıştır. Bu karışımı en az bir saat buzdolabında beklet.
    3. Ateşi orta ısıya getir. Kaışımdan burger şeklinde ayırdığın parçayı ızgara koy ve her bir yanını üç, dört dakika pişir.
    4. Ekmeklerle birlikte servis yap.

    Kaynak: Women Health

     
  2. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    çok teşekkürler ileride cok lazım olacak :D
     
Mangalda Et,Tavuk,Balık,Sebze Pişirme Yöntemleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları<<  tavuk pişirme

    püf noktaları<< tavuk pişirme

    tavuk pişirme tarifleri bütün tavuk pişirme fırında bütün çeşitleri Bu tavuk başka tavuk Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarmısağı soymadan atıverin. Sizin tavuğunuzun lezzeti herkesinkinden farklı olacaktır. Tavuğu fırından çıkardınız. eğer hemen yenmeyecekse fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın. Bu da yumuşacık kalması için bir hile. Fırına konacak tavuğun tepsisi, tavuk...
  2. KESTANE pişirmenin yöntemleri

    KESTANE pişirmenin yöntemleri

    kestane pişirmenin püf noktaları kestane kavurma fırında pişirme tavada Kış aylarının vazgeçilmez yemeşlerinden olan kestaneye; en güzel lezzeti veren sobanın üzerinde onu bir güzel kavurmak bence:)Oh ne güzel olur şöyle sobanın üzerinde kavrulmuş kestane:)Meleklerim kestane sobanın üzerinde kavurmak dışında birçok şekilde pişiriliyor.İşte size pişirme yöntemleri:) KESTANE PİŞİRMENİN...
  3. Mangalda Et Nasıl Pişirilir?

    Mangalda Et Nasıl Pişirilir?

    Mangalda Et Nasıl Pişirilir? Selam arkadaşlar sizden mangalda et pişimi hakkında püf noktalar rica ediyorum lezzetini arttırmak için.
  4. Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    barbeküde balık pişirme, mangalda balık pişirme, balık ızgara nasıl yapılır Sevgili melekler, havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal sefaları başladı. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu keyfi paylaşırken harika lezzetlerle de damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz. Eğer barbekü keyfiniz için balık düşünüyorsanız, dünyaca ünlü barbekü markası Weber uzmanları, barbeküde balık...
  5. Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    barbeküde et pişirmek, mangalda et nasıl pişirilir, et mangal Sevgili melekler, Barbeküde uzman marka Weber, mangal severlerle et pişirmenin püf noktalarını ve etin ızgara ile uyumunu mükemelleştirmenin yollarını paylaştı. Havaların da ısındığı şu dönemde siz de sevdiklerinizle mangal keyfi yaparken pişirdiğiniz leziz etlerle de dostlarınızın beğenisini kazanmanız için işte barbeküde et...

Sayfayı Paylaş