gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Mantar Kavurma

    Konu, 'Yumurta Yemekleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    mantar nasıl pişirilir mantar kavurma kavak mantarı nasıl pişirilir çıntar mantarı kayın MALZEMELER 50 gr tereyağı
    3 adet yumurta
    1 kg mantar
    2-3 diş sarımsak
    tuz

    üzerine:
    1 kase sarımsaklı yoğurt
    50 gr tereyağı
    kırmızı biber


    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye konulur, daha sonra sırasıyla sarımsaklar ufak ufak doğranarak,
    tuz ile birlikte eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı ile kırmızı biber yakılır. Suyu çeken mantarlar et kavurur gibi kavrulur, daha sonra bir servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt konulur, üzerine yakılan kırmızı biberli yağ dökülür ve servis yapılır.


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Mantar Kavurma
    ellerine sağlık..
     
  3. Ayışık

    Ayışık Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    adana
    Cevap: Mantar Kavurma

    emeğinize sağlık
     
  4. *şiker*

    *şiker* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    4.088
    Beğenilen Mesajlar:
    148
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Mantar Kavurma

    ben çok severim mantarı..ellerine sağlık...
     
Mantar Kavurma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Soğanlı Kavurma

    Soğanlı Kavurma

    yumurtalı mantar kavurma soğanlı kavurma soğanlı mantar yumurtalı soğan kavurması soganlı kavurması Malzemeler 300 gr Arpacık Soğanı 3 Diş Sarmısak 1 kg Dana Eti 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Tatlı Kaşığı Pulbiber 3 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2 Su Bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Kekik Tuz, Karabiber Yapilis Tarifi Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm...
  2. videolu sac kavurma

    videolu sac kavurma

    saç kavurma sac kavurma video saç nasıl yapılır video http://www.youtube.com/watch?v=jKf_DsGSRec
  3. fasulye kavurma

    fasulye kavurma

    taze fasulye kavurması fasulye kavurma kavurması yumurtalı taze yumurtalı MALZEMELER 1/2 Kg Taze Fasulye 2 Adet Kuru Soğan 2 Adet Yumurta 2 Adet Domates 1 Adet Havuç 3 Yemek kaşığı Tereyağı Tuz, Pulbiber HAZIRLANIŞI Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Tereyağını...
  4. Cin Usulü Dana Kavurma

    Cin Usulü Dana Kavurma

    dana etini yumuşatmak için dana kavurma eti nasıl yumuşatılır et nasıl yumuşatılır eti kavurma Malzemeler: Çin tavası (wok) 750 gr. kuşbaşı dana eti 2 ortaboy soğan 3 diş sarımsak 4 adet domates 2 yemekkaşığı zeytinyağı 2 çaykaşığı pul biber 1 çaykaşığı tuz Yapilisi: Kızdırılmış çin tavasını hafif yağlayın. Soğan ve sarımsağı beraberce öldürün Etleri bu karışıma ilave edin ve devamli...
  5. kuzu kavurma

    kuzu kavurma

    kavurma kuzu kavurma kuzu 1 su bardağı su resmi kuzukavurma Malzemeler: 1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı) 1 su bardağı su Yarım çorba kaşığı tuz 125 gr. margarin Hazırlanışı: 1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin...

Sayfayı Paylaş