gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    doldurulmus hindi hindi tarifleri tarifi nasıl doldurulur nasil doldurulur Yılbaşı akşamı sofraları şenlendiren hindi tariflerinden biri olan lezzetiyle ve görüntüsüyle gönüllerde taht kuracak mantarlı ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifini sizler için paylaşıyorum.Afiyet olsun canlarım:) [​IMG]


    Malzemeler: 10-12 kişilik
    5-8 kg’lık bütün hindi
    yarım limonun suyu
    tuz, karabiber
    1 çorba kaşığı yoğurt
    iç pilav için: 4 su bardağı pirinç
    5 su bardağı tavuk suyu
    2 adet soğan
    200 gram tereyağı
    1 su bardağı konserve mantar
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 çay kaşığı karabiber, tuz
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 çay kaşığı yenibahar
    yarım demet maydanoz
    2 su bardağı haşlanıp ayıklanmış kestane

    Hazırlanışı: Bütün hindiyi yıkayıp temizleyin. Limon suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu karıştırıp hindinin üzerine sürün. Fırın poşetine yerleştirerek, 200 derecede fırında iki buçuk saat pişirin. Pilav için, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. İnce doğranmış soğanları ilave edip, kavurma işlemini sürdürün. Önce fıstık, üzüm ve mantar, 5 dakika sonra tuz, karabiber, tozşeker ve 5 bardak kaynar suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını kapatıp, yenibahar ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Demlenmeye bırakın. Daha sonra kestaneleri ilave edin. Pilavı hindiye doldurarak servis yapın


     
Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli Pilav

    Kestaneli Pilav

    MALZEMELER 250 gr kestane 4 su bardağı su tavuk veya etsuyu 2 su bardağı pirinç iki çorba kaşığı tereyağ tuz HAZIRLANIŞI Kestaneleri dağılmayacak kadar haşlayın. iç ve dış kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğrayın. İki su bardağı bardak pirinç, dört su bardağı su ve tuzla bir pilav hazırlayın. Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneleri katıp, beraberce demlendirin. Biraz kanştırıp,...
  2. Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 3.5 Bardak Su veya Et Suyu 1 Orta Boy Soğan 4-5 Kuru Kayısı 1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem 300 gr. Kestane 1 Çay Kaşığt Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin. Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini...
  3. kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav Kestaneli Pilav malzemeler: * 1 kase pişmiş kestane * 1 kase pişmiş kuşbaşı et * 2 kase pirinç * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * kimyon * karabiber * tuz * 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli hazırlanması:...
  4. kestaneli  elmalı hindi

    kestaneli elmalı hindi

    Malzemeler 1 adet hindi (5 kg) 3 bardak pirinç 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 5 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı fıstık içi 1 yemek kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 1 adet patates 3 adet elma 1 kg. kestane 1 kg. brüksel lahanası 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı ketçap...
  5. yılbaşı için fırında hindi tarifi varmı ?

    yılbaşı için fırında hindi tarifi varmı ?

    Melekler merhaba.Ben Asuman.Yılbaşı için hindi aldım ama bir sürü hindi fırın tarifi var. Siz de bir tarif yazarsanız orta yolu bulup nasıl pişireceğime karar vereceğim :)

Sayfayı Paylaş