gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Mantarlı Bezelyeli Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    gelik pilavı gelik pilav pilav tarifi pilavı tarifi mantarlı MALZEMELER 500 gr. taze bezelye
    500 gr. mantar
    1 demet dereotu
    2 bardak jasmin pirinç
    1,5 bardak sıcak su
    tereyağ
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur. Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır. (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir

     
Mantarlı Bezelyeli Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mantarlı Patates

    Mantarlı Patates

    MALZEMELER 250 gr dilimlenmiş hazır mantar 1 kg patates 200 gr kaşar peyniri 2 ad kuru soğan 3 ad yeşil biber 2 ad kırmızı biber tuz karabiber kırmızı pul biber kekik HAZIRLANIŞIİlk olarak patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak püre haline getirin ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Başka bir tavada biber, mantar,...
  2. Bezelyeli mezeleme

    Bezelyeli mezeleme

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci ½ demet maydanoz 1 su bardağı bezelye 1 adet turp 2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış) 1 adet limon kabuğu 2 çorba kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soya sosu 4 adet pazı yaprağı tuz HAZIRLANIŞI Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba...
  3. Mantarlı ekmek

    Mantarlı ekmek

    Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği 6 mantar 60 gr kaşar peyniri 2 yumurta Tuz Karabiber Kırmızı pulbiber Hazırlanışı: *Mantarların kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip bir süre limonlu suda bekletin. *Suyunu süzdükten sonra yumurtaları kırın ve çırpın. İçerisine kaşar peynirini rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı ekmeklerin üzerine sürün. *200...
  4. mantarlı pilav

    mantarlı pilav

    gelik pilavı mantarlı gelik pilavı mantarlı pilav pilav tarifi karadeniz bölgesinde bunun değişik versiyonunuda yapıyolar ben bayılıyorum mantar turşusundan yapılıyor MALZEMELER: * 2 su bardağı pirinç * 3 su bardağı su * 500 gram mantar * 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık * 1 orta boy soğan (incecik doğrayın) * bir tutam şeker * tuz, karabiber, zeytinyağı * 1...
  5. Tavuklu ve mantarlı pilav

    Tavuklu ve mantarlı pilav

    Arkadaşlarım ben daha önce denemedim bu pilavı ama sizlerle paylaşmak istedim en yakın zamanda denicem:)) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 4 su bardağı su 200 gr tavuk göğüs eti Yarım demet dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr mantar Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın....

Sayfayı Paylaş