gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.163
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Mantarlı Biftek Sarma

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    sebzeli biftek sarma biftek sarma mantarlı mantarlı rulo sarması Malzemeler 4 Adet 160 gramlık Dana Biftek
    200 gr
    Mantar
    1 Su Bardağı Et Suyu
    2-3 Diş Sarmısak
    2 Çorba Kaşığı Acı
    Hardal
    8 Dilim
    Pastırma
    1 Havuç
    1/2 demet Maydanoz
    2 Yeşil Soğan
    1 Çorba Kaşığı
    Domates Salçası
    1.5 Çorba Kaşığı Margarin
    1/2 Su Bardağı Su
    1
    Defne Yaprağı
    2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    1 Çorba Kaşığı Un
    5-6 Arpacık Soğanı
    Tuz,
    Karabiber

    Yapilis Tarifi
    Mantarları ince ince doğrayıp kaynamış et suyunda yarım saat bekletin. Biftek dilimlerini düz zemine yayın. Sarımsakları ezip hardala karıştırın ve etlerin üzerine sürün. Pastırma dilimlerini ekleyin.
    Havuç, maydanoz ve yeşil soğanları doğrayıp margarinde kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Yarım su bardağı su ve defne yaprağını ilave edin. Et suyunda beklettiğiniz mantarları suyuyla birlikte tencereye ekleyip pişirin. Sonra defneyi çıkarın. Mantarlı karışımın bir kısmını ayırıp kalanını bifteklerin üzerine paylaştırın.
    Biftekleri rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
    Hazırladığınız biftek rulolarını una bulayıp kızgın yağda kızartın. Düz bir tepsiye alın ve önceden 170 dereceye ayarlanmış frında 50 dakika pişirin. Kalan mantarlı karışıma arpacık soğanları ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Biftek ruloları servis tabağına alıp sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

     
  2. esma-yurtkul

    esma-yurtkul Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Kasım 2009
    Mesajlar:
    194
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    harika bir tarif bunu kaydediyorum
     
  3. swetla

    swetla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2009
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    çok hoş bir tarif ama hafif mi acaba
     
  4. swetla

    swetla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2009
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    çok güzel bir tarif
     
Mantarlı Biftek Sarma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Biberli Biftek

    Biberli Biftek

    MALZEMELER 500 gr biftek 4 çorba kaşığı zeytinyağ 2 adet dolmalık kırmızı biber 2 adet yeşil dolmalık biber 2 adet sarı dolmalık biber 3 diş sarmısak 1 demet maydanoz 1 baş soğan kekik tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklayın, ince uzun boylamasına doğrayın. İki çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atın, sararmaya...
  2. sebzeli biftek

    sebzeli biftek

    Malzemeler 2 Adet Yağsız Biftek 1 Adet Havuç 1 Adet Patates 6 Adet Taze Fasulye 1 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Diş Sarmısak Tuz Yemeğin Tarifi 4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü tencerede yarım saat, çelik...
  3. patatesli biftek....

    patatesli biftek....

    Her ne kadar pasta,tatlı,börek tarifleri yazmayı çok sevsem de arasıra klasik yemek tarifleri de yazmak gerekir diye düşünüyorum.Hele böyle klasik yemekleri çok seven biri ile evli iseniz..Sanırım hanımların pasta börek merakına karşılık eşleri genellikle bu tip yemekleri tercih ediyor,eh bugün de biraz erkeklerin tarafını tutalım ve uzun süredir yazmadığm klasik bir yemek tarifi yazayım......
  4. Mantarlı ekmek

    Mantarlı ekmek

    Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği 6 mantar 60 gr kaşar peyniri 2 yumurta Tuz Karabiber Kırmızı pulbiber Hazırlanışı: *Mantarların kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip bir süre limonlu suda bekletin. *Suyunu süzdükten sonra yumurtaları kırın ve çırpın. İçerisine kaşar peynirini rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı ekmeklerin üzerine sürün. *200...
  5. Patatesli Soslu Biftek

    Patatesli Soslu Biftek

    bıftek yemeklerı Malzemeler : * 300 gr.biftek * 5 soğan * 3 diş sarımsak * 2 defne yaprağı * 1 çorba k.domates salçası * 2 patates * 4 biber * tane karabiber * tuz * sıvıyağ * su Hazırlanışı : Etleri yüksek ateşte pişirin. Soğanları da piyaz doğrayıp soteleyin. Üzerine salça, defne yaprağı, sarımsağı ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine suyu ekleyip...

Sayfayı Paylaş