gebe
  1. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun

    mantarlı pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında papatya57 tarafından paylaşıldı.

    gelik pilavı mantarlı gelik pilavı mantarlı pilav pilav tarifi karadeniz bölgesinde bunun değişik versiyonunuda yapıyolar ben bayılıyorum mantar turşusundan yapılıyor

    [​IMG]


    MALZEMELER:

    * 2 su bardağı pirinç
    * 3 su bardağı su
    * 500 gram mantar
    * 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    * 1 orta boy soğan (incecik doğrayın)
    * bir tutam şeker
    * tuz, karabiber, zeytinyağı
    * 1 limonun suyu
    * yarım demet dereotu

    YAPILIŞI:

    1. Önce bir tencereye biraz su alın ve kaynatın, mantarları istediğiniz boyda dilimleyin. Limon suyunu ve mantarları kaynayan suya ekleyin ve 3-4 dakika haşlayın. Sudan çıkarttığınız mantarları yağsız tavaya alın ve hızlı ateşte suyunu çektirin (çok kısa sürüyor)
    2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıklar pembeleşince soğanları ilave edin, pembeleştirin. (Püf noktası fıstıkları hafif pembeleştirin ki fazla kavrulmasınlar)
    3. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, tuzu ve şekeri tencereye alıp pirinçleri kavurun (4-5 dakika sonra renkleri değişecek)
    4. Mantarları da ilave edip 1-2 çevirin, karabiberini ve suyunu ilave edip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra dereotunu tencereye alın.
    5. Pişen pilavı en az 15 dakika demlendirin, karıştırıp servis edin.


     
  2. Thalia

    Thalia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2010
    Mesajlar:
    40
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    karadenizliler agzinin tadini bilir guzele benziyo denemek lazim
    tarif defterime yazdim
    sagol
     
  3. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    aa hiç yemedim tesekkurler
     
mantarlı pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mantarlı Bezelyeli Pilav

    Mantarlı Bezelyeli Pilav

    gelik pilavı gelik pilav pilav tarifi pilavı tarifi mantarlı MALZEMELER 500 gr. taze bezelye 500 gr. mantar 1 demet dereotu 2 bardak jasmin pirinç 1,5 bardak sıcak su tereyağ tuz karabiber HAZIRLANIŞI Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış...
  2. Mantarlı Patates

    Mantarlı Patates

    MALZEMELER 250 gr dilimlenmiş hazır mantar 1 kg patates 200 gr kaşar peyniri 2 ad kuru soğan 3 ad yeşil biber 2 ad kırmızı biber tuz karabiber kırmızı pul biber kekik HAZIRLANIŞIİlk olarak patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak püre haline getirin ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Başka bir tavada biber, mantar,...
  3. mantarlı tavuk sote

    mantarlı tavuk sote

    mantarli tavuk sote mantarlı tavuk sote tavuklu mantar mantar Malzeme listesi (4 kişilik) 2 adet tavuk göğsü - küp şeklinde doğranmış 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı konserve mantar veya 300 gr taze mantar 2 adet yeşil soğan 2 adet orta boy domates 1 adet orta boy kuru soğan 3 adet sivri biber 3 adet sarımsak 1 çay kaşığı tuz ve karabiber Hazırlanışı Tavuk etini kuş başı doğrayın ve...
  4. Mantarlı ekmek

    Mantarlı ekmek

    Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği 6 mantar 60 gr kaşar peyniri 2 yumurta Tuz Karabiber Kırmızı pulbiber Hazırlanışı: *Mantarların kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip bir süre limonlu suda bekletin. *Suyunu süzdükten sonra yumurtaları kırın ve çırpın. İçerisine kaşar peynirini rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı ekmeklerin üzerine sürün. *200...
  5. Tavuklu ve mantarlı pilav

    Tavuklu ve mantarlı pilav

    Arkadaşlarım ben daha önce denemedim bu pilavı ama sizlerle paylaşmak istedim en yakın zamanda denicem:)) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 4 su bardağı su 200 gr tavuk göğüs eti Yarım demet dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr mantar Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın....

Sayfayı Paylaş