mantarlı tavuk sote

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
mantarlı tavuk sote
mantarli tavuk sote mantarlı tavuk sote tavuklu mantar mantar



Malzeme listesi (4 kişilik)
2 adet tavuk göğsü - küp şeklinde doğranmış
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı konserve mantar veya 300 gr taze mantar
2 adet yeşil soğan
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
3 adet sarımsak
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Tavuk etini kuş başı doğrayın ve zeytinyağı ile teflon tavaya aktarıp karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. İnce ince doğradığınız kuru ve yeşil soğanı ekleyip tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kavurun. İnce halkalar halinde doğradığınız sivri biber, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi de ilave edip bir kez daha karıştırın.

Diğer taraftan; mantarları yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın. Tavadaki tavuk etinin üzerine aktarıp 7-8 dakika daha kavurun. Son olarak; kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi de ilave edip hiç su koymadan, kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirin. Yemeğiniz hazır :)
Ocaktan alıp servise sunun. Dilerseniz patater püresiyle de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
 
Geri
Üst