gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Mantarlı Tavuklu Güveç Tarifi Bayılacaksınız

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    mantarlı tavuklu güveç mantarlı tavuklu güveç tarifi


    Güveç, Osmanlı'dan bu yana mutfaklarımızdan çıkmayan, yemeklerin tadına tat katan bir mutfak kültürü melekler :) Toprak kaplarda pişen yemeklerin lezzetini hepimiz biliyoruz. Kuru fasülyei sebze güveç, deniz ürünleri, kırmızı et hatta mis gibi sütlaç gibi muhteşem lezzetler güveçte daha leziz oluyorlar:) Bu yazımızda da muhteşem bir mantarlı tavuklu güveç tarifi vereceğiz sizlere. Buyrun.. :)


    [​IMG]

    Malzemeler:

    1/2 Tavuk Göğüs Eti Kuşbaşı
    1 Adet soğan
    300 gr mantar
    5 Adet sivri biber
    1 Adet domates
    2 Adet soğan
    2-3 Adet taze soğan
    3 Diş sarımsak
    Yarım çorba kaşığı soya sosu
    1.5 Çorba kaşığı sirke
    50 gr kaşar peyniri rendesi
    Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    Tavada sıvıyağı kızdırıp,kıyılmış soğanı pembeleştirin. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyin. Etler renk değiştirip, yarı yarıya piştiğinde dörde kesilmiş mantarları ekleyin. Tuzu ve karabiberini ilave edip, mantar suyunu çekmeye başladığında doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin. 3 dakika sonra iri doğranmış taze soğanları ve sarımsakları ilave edin. 1 dakika sonra sirke ve soya sosunu ilave edin. Ateşten alıp güveç kaplarına aktarın. Kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpip 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin ve servis yapın.Tadına doyamayacaksınız şimdiden afiyet olsun...

     
  2. melekinci

    melekinci Üye Üye

    Kayıt:
    10 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    142
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    hıım valla ağzımın suyu aktı kıs çook güzel görünüyo :D:D
     
Mantarlı Tavuklu Güveç Tarifi Bayılacaksınız konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. fırında mantarlı tavuklu püre

    fırında mantarlı tavuklu püre

    fırında mantarlı tavuk fırında mantarlı tavuk sarma patatesli mantar patates Şimdi efenim, öncelikle 5-6 orta boy patatesi yassı doğrayıp haşlayın ve biraz da süt ekleyip püre halinde ezin. Bir taraftan da dilediğiniz kadar mantarı (ben hazır paket mantarlardan kullandım, cevizden küçüktü mantarlarım)yıkayıp dilerseniz ikiye bölün, 3-4 çarliston biberi doğrayın ve kuşbaşı tavuk ekleyerek...
  2. Tavuklu ve mantarlı pilav

    Tavuklu ve mantarlı pilav

    Arkadaşlarım ben daha önce denemedim bu pilavı ama sizlerle paylaşmak istedim en yakın zamanda denicem:)) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 4 su bardağı su 200 gr tavuk göğüs eti Yarım demet dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr mantar Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın....
  3. Güveçte Patates Yemeği Tarifi

    Güveçte Patates Yemeği Tarifi

    güveçte patates yemeği güveçte patates yemeği tarifi hakkında bilgiler burada arkadaşlar. akşam yemeği düşünme derdine son melekler..pratik,zaman almayan ve bir o kadar da lezzetli güveç yemeğimiz güveçte yemeğimiz bu akşam lezzetli yemek tarifleri arasına girecektir arkadaşlar diyor ve sizlere güveçte patates yemeği tarifini sunuyorum 2-3 patates 1 soğan 1 çorba kaşığı salça tuz pulbiber...
  4. Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır..Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi..

    Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır..Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi..

    Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır Güveç severler işte şimdide böylesini bir deneyin..Sucuğun ve mantarın muhteşem kokusunu güveçle bütünleştirmek için işte tarifini sizinle paylaşıyorum... Malzemeler: 1 kangal sucuk 500 gr mantar 3 soğan 3 diş sarımsak 3 domates 2 sivri biber 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 100 gr kaşar peyniri Tuz Karabiber Kırmızı pul...
  5. Harem Güveci Tarifi

    Harem Güveci Tarifi

    Harem Güveci Tarifi MALZEMELERI Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber 2 Su Bardağı Süt (Sos İçin) 2 Çorba kaşığı Un (Sos İçin) Yarım çay bardağı Sıvı yağ (Sos İçin) 1 Adet Yumurta (Sos İçin) Çeyrek Limon (Sos İçin) 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri (Sos İçin) 1 Kilogram Dana Kuşbaşı 1 Adet Kuru Soğan 2 Çay Bardağı Sıvı yağ 3 Adet Sivri Biber 3 Adet Domates 1 Su Bardağı Arpa Şehriye...

Sayfayı Paylaş