gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Margarin ve tereyağı arasındaki farklar?

    Konu, 'Bunları Biliyor musunuz ?' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    margarin margarin resmi Margarin mi yoksa tereyağımı zararlı desem belki içinizde elbette ki tereyağı diyenler olacaktır çünkü margarini bizler tereyağına göre daha hafif bir yağ sanırız aslında durum hiç te düşündüğünüz gibi değil.Konunun uzmanları bizleri oldukça şaşırtacak bazı açıklamalarda bulunmuşlar bakalım margarin ve tereyağı arasındaki farklar nelermiş?
    [​IMG]
    · Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir.

    · Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.

    · Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını S artırıyor.

    · Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü katkılıdır.

    · Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

    Ve şimdi margarine gelelim...

    · Yağ asitleri çok yüksektir...

    · Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar...

    · Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)

    · HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)

    · Kanser riskini beş katına çıkarır...

    · Anne sütünün kalitesini düşürür...

    · Bağışıklık sistemini zayıflatır...

    · İnsülin tepkisini düşürür.

    · Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır.

    İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur . (Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin alın ve gölge bir yere koyun. İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile sinek yok

    Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz

    Tereyağı, hayvansal bir gıda maddesidir.

    Tereyağının hammaddesini süt yağı oluşturur. Tereyağı bir çeşit hayvansal (İnek veya koyun) yağdır. Yağın bileşiminde %82 oranında süt yağı, su, süt şekeri, mineraller, kolesterin, suda çözülmüş vitaminler, protein, asitler, aromalar ve proteinler bir araya gelmiştir. Tereyağının fiziksel özelliğini ise kısa bağlı doymuş yağlarla, yağ asitleri oluşturur. Gıda ve kozmetik sanayisinde vazgeçilmez ve yedeksiz bir hammaddedir.

    Besin değeri yaklaşık 740 kcal/100 gram'dır. Yağın hafif sarı ve beyaz olmak üzere iki renkte olması ihtimal dahilindedir. Çünkü sütü yağ elde etmek için alınan hayvan, öncesinde yeşil renkte (yani canlı) besinler tükettiğinde yağ rengi sarıya daha yakın, kurumuş tahıl sapı veya samanı ile beslemiş hayvanlarda ise elde edilecek yağın rengi beyaza daha yakın olmaktadır. Oda sıcaklığında mayi yapısı, soğuk buzdalabı (yak. 7 °C) soğukluğunda sert mayileşmesi vardır.
    [​IMG]
    Modern tereyağları katkısız ve kaliteli yağı yüksek sütlerden yapılır. Buzdolabında saklanır. Türkiye'de yayık ayranından imal edilen tuzlanmış tereyağı, ağır kokulu ve tuzlu, ekşimsi tadlıdır. AT standartlarına uygun üretim ve tüketim için çalışmaların başladığı belirtilmektedir.
    Suni soğutma tekniğinin (buzdolabı) 19. yüzyılında geliştirilmesi tereyağın geniş kitlelerin için sıradan bir gıda olmasında büyük bir etkendir. Gelişmiş sanayi ülkelerinde, süt üretiminden ve nakliyattan tüketime kadar süreçteki kesintisiz soğutma zorunluluğu bugün belirlenmiş bir standarttır.

    Sanayileşme ile birlikte tereyağına esaslı bir rekabet oluştu: Bitkisel Margarin tereyağını alamıyacak yoksul kitle için, ekmeğe sürülebilen ekonomik bir yağ gerekli idi. Bunu Fransız kralı 3. Napolion un verdiği sipariş üzerine kimyager Hippolyte Mège-Mouriés margarini buldu. Bugün margarin fiyatı nedeni ve sadece %50 yağ içerdiği için tercih edilsede kızartma için uygun değildir. AT de sadece pastorize edilmiş sütten üretilir.

    Hindistan en büyük terayağı üreticisidir (Yılda 2.500.000 ton, 2005)!
    Türkiye'de tereyağı ve tüzüğü

    Anadolu'da tereyağı genelde kendi ihtiyacı için yayık ayrandan üretilen ekşi tereyağıdır. Uzun müddet dayanması (salamura) için bol tuzlanır.


     
Margarin ve tereyağı arasındaki farklar? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bakmak ve görmek arasındaki fark!

    bakmak ve görmek arasındaki fark!

    Karı-koca birlikte tatile çıkarlar. Gittikleri yerde kamp kurarlar. Tatillerinin ikinci gününün akşamı güzel bir yemek yiyip uykuya dalarlar. Birkac saat sonra kadın uyanır ve kocasını da uyandırır. Adam uyku sersemidir güzel bir rüyadan uyandırıldığı icin de biraz kızgındır "Ne oldu? Ne istiyorsun?" diye sorar. "Yukarıya bak ve bana ne gördügünü söyle. " Adam gökyüzüne...
  2. İncil Ve Kuran Arasindaki Fark

    İncil Ve Kuran Arasindaki Fark

    incil ve kuran arasındaki farklar kuran ve incil arasındaki farklar ile arasindaki incilde melekler tarih boyunca insanlara yaratıcı tarafından insanlardan elçiler gönderilmiştir.bazılarına sayfalar bazılarına kitaplar verilmiştir. gelen peygamberler birbirlerini tasdik etmişlerdir. incili incelediğimizde görüyoruzki incil isadan sonra 50 ile 85 yılları arasında kaleme alınmıştır.aslında çok...
  3. Kadın ve Erkek arasındaki farklar

    Kadın ve Erkek arasındaki farklar

    Başarı: Başarılı bir erkek karısının harcayabileceğinden fazla para kazanan erkektir. Başarılı bir kadın böyle bir erkeği bulabilen kadındır. Stil: Erkekler sabah uyandıklarından akşam yatağa girdikleri ana kadar iyi görünümlüdür. Kadınlar her nasılsa gece boyunca çirkinleşirler. Parayı idare etme: Erkek istediği 100 bin liralık bir şey için 200 bin lira öder. Kadın istemediği 200 bin...
  4. dost ve arkadaş arasındaki fark

    dost ve arkadaş arasındaki fark

    dost ve arkadaş arasındaki fark aşk ve dostluk arasındaki fark dost ile arkadaş oyun dostluk ilişki oyun arasında nasıl bir ilişki vardır Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır... Aynı dala tutunmakt ır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir. Ayağınız yetişmese bile.. Dans etmektir kolkala... küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi paylaşmaktır.....
  5. Margarin ile tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?

    Margarin ile tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?

    · Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir. · Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram. · Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor. · Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek...

Sayfayı Paylaş