Marine Edilmiş Somon Balığı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Marine Edilmiş Somon Balığı
gebelikte somon balığı hamilelikte somon balığı hamilelikte yemek
Malzemeler

2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (her biri 400 gr.)
1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil)
2 diş sarmısak
3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu
1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap

Yapılışı
Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 cm.lik dilimler halinde dikine olarak kesin. Zencefili rendeleyin. Soğan ve sarmısakları soyarak ince ince kıyın.

Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarmısakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun. Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.

Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin. Üzerine marinad sosunu dökerek, kabı alüminyum kağıtla örtün. Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın.

Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın.
 
Geri
Üst