Masa üstündeki şıklık...

M

Misafir

Forum Okuru
Masa üstündeki şıklık...
Masa üstündeki şıklık...
aks0055.jpg
Özenle hazırlanmış olan bir masada başrolleri sıkı bir şekilde kolalanıp dekoratif olarak katlanan peçeteler oynar. Burada en büyük yardımcı buharlı bir ütüdür. Dost ve akrabalarınıza vermek istediğiniz davetlerde becerinizi konuşturmak istiyorsanız, masa üstüne yerleştirdiğiniz dekoratif çiçeklerden sonra ilginç şekillerde katlamış olduğunuz peçetelerle maharetinizi konuşturabilirsiniz.

Bunun için önce kullanacağınız peçetelerin ebatları katlayacağınız şekil için yeterli olmalıdır. Piyasada bulunan kağıt peçeteler yapacağımız bu işlemler için çok küçük.

Bu uygulama için mümkün olduğunca kumaş peçete kullanın. İkinci önemli nokta yapacağınız her katlamadan sonra kat izlerini buharlı ütü ile belli edin ki uzun süreli kullanılabilsin.

Tavuskuşu şeklinde katlanmış peçeteler:
35cm. x 35cm. büyüklüğünde sıkı şıkı bir şekilde kolalanmış olan peçeteyi düz olarak serin. Akordeon biçiminde 6-7 defa katlayın.
Katlanmış olan peçetenin tam ortasını sıkı tutup çatalın dişleri arasına yerleştirin ki peçete açıldığında ayakta durabilsin.
Çatalın dişleri yardımı ile ayakta duran peçetenin iki kanadını açın ve Tavuskuşu biçiminde sabitleyin.

Not: Peçetenin katlanmış halde kalması için mutlaka kolalayıp buharlı ütü ile kat izlerini verin.
 
Geri
Üst