Mayanın Sağlığımız Açısından Faydaları Nelerdir?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Mayanın Sağlığımız Açısından Faydaları Nelerdir?
Mayanın Faydaları
Mayanın Sağlığımıza Faydaları





Yemeklerimize lezzet, cildimiz ve saçlarımıza güzellik katan maya vücut sağlığı için de çok faydalı! Hamilelik döneminde ya da spor yaparken mayanın mucizevi faydalarından yararlanabilirsiniz.İşte Mayanın mucizevi faydalarını sizinle paylaşıyorum ...


maya-163.jpg


Sağlığınız için:


Daha sağlıklı ve her zaman enerjik olmak ister misiniz? Maya bu konuda size yardım edebilir. Çünkü o etkili bir stres atıcıdır. Karaciğeri temizliyor ve anne karnındaki ceninin gelişimini sağlıyor. Ayrıca bağışıklığı güçlendirerek hastalıkları önlüyor. Özellikle sporcular, hamileler, gelişmekte olan çocuklar ve nekahet devresinde olan hastalar bu değerli besini bol bol tüketmeliler.


Sporcular:

Maya, doğadaki en zengin aminoasit özleri, magnezyum, potasyum, krom selenyum ve fosfor gibi mineralleri, B grubu vitaminleri içerdiği için özellikle spor yapanlara son derece yararlıdır. Bilim adamlarına göre maya, sağlığımız için çok yararlı bir besindir. Organizmanın kimyevi aktivitelerini uyararak en iyi şekilde çalışmasını sağlıyor. Hücrelerin büyüme ve üremesine yardımcı oluyor. Yağ ve karbonhidrattan yoksun olduğu için hazmı kolaylaştırıyor. Bu nedenle sporcular mayalı yiyeceklerin ağırlıklı olduğu bir beslenme alışkanlığı edinmeli.


Anne adayları:

Hamilelik döneminde vücudun gereksinimleri artıyor. Maya tüm bu ihtiyaçları karşılayacak kadar zengin nitelikler içeriyor. Mayadaki zengin B9 vitamini (folik asit) hamilelerde çok sık rastlanan anemiyi önleyip yeni hücrelerin (plasenta gibi) üretimini uyarıyor. Cenindeki sinirsel hücrelerin gelişmesini sağlıyor.


Yetişkin bir insanın günlük folik asit gereksinimi 3 mg. iken, hamilelik döneminde bu miktar 7,5 miligrama çıkıyor. Bu nedenle hamile kadınlar mayalı yiyecekleri, bu dönemde beslenme programlarına almalı.


Diyabet:

Maya, sodyum ve şeker açısından yoksun olduğu için özellikle diyabet ve hipoglisemi‘ den (kan şekeri oranının düşmesi) yakınanlar için ideal. İçeriğindeki krom, kandaki yağ ve şeker düzeyini azaltan insülinin hareketini güçlendiriyor. Çinko minerali ise glisemik (kandaki yüksek eker oranı) düzeyini düşürüyor.

Stres:

Maya, yoğun strese ilaç gibi geliyor. Zengin B vitaminleri sayesinde sinir sistemini dengeliyor. Sinir hücrelerinin yaşamını uzatıyor ve sinirlerin çevresindeki lifleri güçlendiriyor. Sinirsel uyarıların düzenli bir şekilde işlemesini sağlıyor. Örneğin kalp atışları, göz kırpma, nefes alma, kanı iterek kan dolaşımını hızlandıran damarların işlevi gibi. Ayrıca konsantrasyonu, fiziksel ve ruhsal randımanı artırıp yorgunluk ve asabiyeti önlüyor. Yoğun stres altında iken artan mide asidini önleyerek, sindirim sisteminin işlevine de yardımcı oluyor.


Diyet:

Sağlıklı bir diyette yer alan besinlerin vücudun tüm gereksinimlerine yanıt vermesi gerekiyor. Maya bu gereksinimlerin büyük bir bölümünü karşılayabilecek nitelikte. Zayıflama diyetleri bazen bağırsak bakterilerine zararlı olabiliyor. Maya bu durumda dengeleme görevini üstleniyor ve bağırsaklardaki yararlı bakterileri güçlendiriyor.


Karaciğer:

Karaciğer, önemli görevleri yerine getiren, en yoğun çalışan ve en stresli iç organlarımızdan biridir. Besinlerden aldığımız maddeleri vücut için yararlı maddelere dönüştürmek için hiç durmadan çalışıyor. Kesintisiz faaliyet gösteren bir kimya laboratuvarı gibi. Bu nedenle sürekli yardıma ihtiyacı var. Maya, karaciğerin yakın dostu olarak çift etkili hareket ediyor; Birinci etkisi: Karaciğeri toksinlerden arındırıyor. İkinci etkisi: Onun düşmanlarına karşı savaşıp yağların bu organda birikmesini engelliyor.
 
Geri
Üst