gebe
  1. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0

    Maydanozlu Balık Fileto ( 6 kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında mislinay tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Gerekli Malzemeler :
    6 dilim tost ekmeği
    4 adet beyaz etli balık filetosu
    1 demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    1 kg. patates
    450 gr. ıspanak
    75 gr. tereyağı
    1 adet soğan
    Limon sosu İçin:
    225 gr. tereyağı
    1 limonun suyu
    1 çay bardağı et


    Hazırlanışı:


    Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün.
    Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun.
    Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın.
    Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın.
    180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun.
    Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın. Üstüne balığı yerleştirin.
    Sosu için, tereyağını eritin. Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin. Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın. Sosu balığın etrafına yayın.

     
  2. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre
    Ce: Maydanozlu Balık Fileto ( 6 kişilik)
    denerim canim,paylasim icin sagol
     
Maydanozlu Balık Fileto ( 6 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Yemeğin Tarifi Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak...
  2. Ateş Balığı (1 Kişilik)

    Ateş Balığı (1 Kişilik)

    Malzemeler 3 cl Malibu 1 cl Archets 4 cl Portakal Suyu 1 Tatlı Kaşığı Granadine Yemeğin Tarifi Shaker da hepsini çalkalayıp, parfe bardakta buzla birlikte servis yapın.
  3. KOfik dolması(6 kişilik)

    KOfik dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı sıvıyağ 4 kuru soğan 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya...
  4. Misket tatlısı(6 kişilik)

    Misket tatlısı(6 kişilik)

    MALZEMELER 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur...
  5. Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)

    Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)

    Malzemeler 3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Çay Kaşığı Kimyon 5 Diş Sarmısak Tuz Süslemek İçin: 2 Adet Domates 3-4 Adet Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Sos İçin: 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates...

Sayfayı Paylaş