gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    Konu, 'Çöplük' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik.
    Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag alanda bulunan Ara.. butonuna aramak istediginiz kelimeyi, kelime obegini yazarak, ilgili iceriklerimize
    ulasabilirsiniz.

    Saygilarimizla.

    Melekler Mekani Yonetimi
     
  2. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    BAHARLI BARBUNYA FASULYESİ
    ( 4 kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1/2 kg. barbunya fasulyesi
    [​IMG] 1 adet kıyılmış soğan
    [​IMG] 1 diş dövülmüş sarımsak
    [​IMG] 50 gr. içyağı
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Karabiber
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun. Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar tıkırdatın. Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin. Fasulye yumuşayınca tadına bakarak tuz ve biber ilave edin. [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun. Yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın.

    Fasulye püresini
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif],[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilave edin. Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır.[/FONT]
     
  3. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    KALABAZA KREMALI
    BALKABAĞI
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 6 parça balkabağı[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 1/2 kg. şeker[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 6 çorba kaşığı su[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 1 bardak krem şanti [/FONT][​IMG]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kabağın çekirdeklerini alın. Ateşe dayanıklı, derin olmayan bir kaba su koyun ve kabakları kabın içine sırayla dizin. Üzerine şeker serpin ve kaynatın. Sonra kabın ağzını örterek hafif ateşte bir saat kadar pişirin. Pişirme sırasında her on beş dakikada bir şekerli şurubu bir kaşıkla kabakların üzerine dökün. Kabaklar pişince soğutun. Sonra bir tabağa dizerek şurubunu dökün ve üstüne de krem şantiyi koyun.[/FONT]
     
  4. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]MEKSİKA FİESTA SALATASI
    ( 6 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1 marul
    [​IMG] 1 kış armudu
    [​IMG] 1 soğan
    [​IMG] 4 domates
    [​IMG] 1 yeşil biber
    [​IMG]
    [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1,5 çay kaşığı kırmızı biber[/FONT]
    [​IMG] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]4 çorba kaşığı sirke[/FONT]
    [​IMG] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Marulları küçük parçalar halinde doğrayarak büyük bir kaba yerleştirin. Soyulmuş ve doğranmış domatesleri üstüne koyun ve soyulmuş kış armudu dilimlerini sıralayın. Üzerine soğanla tohumları temizlenmiş ve doğranmış yeşil biberi serpiştirin. Tuzu, kırmızı biberi ve sirkeyi yağla karıştırarak salatanın üzerine dökün ve hemen servis yapın
    [/FONT]
     
  5. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] MEKSİKA KÖFTESi ( 4 kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1/2 kg.dana kıyması
    [​IMG] 250 gr.kuzu kıyması
    [​IMG] 1 yumurta
    [​IMG] 1 soğan
    [​IMG] 5 domates rendesi
    [​IMG] 1 kalın dilim ekmek
    [​IMG] 1 diş sarımsak ( dövülmüş )
    [​IMG] 1 çay kaşığı kuru nane
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 1 tatlı kaşığı tuz
    [​IMG] 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    [/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın. Delikli kepçeyle kenara çıkarın.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun. Domates ve sarımsağı ekleyerek kapağını kapatıp, hafif ateşte 30 dakika pişirin.Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne sosu dökün.[/FONT]
     
  6. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    MEKSİKA USULÜ PİLAV ( 4 kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 4 çorba kaşığı yağ
    [​IMG] 1 soğan
    [​IMG] 1 diş sarımsak
    [​IMG] 1/2 kg. domates
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 1 bardak pirinç
    [​IMG] 3 bardak tavuk suyu
    [​IMG] 1 bardak haşlanmış bezelye
    [​IMG] 1 adet kış armudu
    [​IMG] Kırmızı biber
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Karabiber
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Bir çorba kaşığı yağı bir tavada eriterek doğranmış soğanla,dövülmüş sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi tavaya atın ve domatesler iyice ezilinceye kadar karıştırarak hafif ateşte pişirin.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Geri kalan 3 çorba kaşığı yağı başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin. Pirinç yağı çekip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra bir tencereye alın ve domates karışımını, tavuk suyunu katarak tuzunu, biberini ayarlayın. Tencereyi ateşin üzerine oturtarak kaynatın, bir kere karıştırıp kapağını kapatarak, hafif ateşte 15 dakika pişirin. Kırmızı biber ve dilimlenmiş kış armudu ile süsleyerek servis yapın.[/FONT]
     
  7. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] FIRINDA İSTİRİDYE ( 4 kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 16 istiridye (kabukları çıkarılmış )
    [​IMG] 16 küçük kızarmış ekmek
    [​IMG] 4 çorba kaşığı tereyağ
    [​IMG] 1 çorba kaşığı maydanoz
    [​IMG] 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
    [​IMG] 1 çay kaşığı karabiber
    [​IMG] 1 çay kaşığı tuz
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Fırınınızı 220 dereceye getirin.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]İstiridyeleri ateşe dayanıklı 4 ayrı kaba bölüştürün. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi üzerlerine serpip, küçük parçalara ayırdığınız yağı ekleyin. [/FONT]Fırına sürüp 10 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.
    Fırından çıkarıp üstlerine dörder kızarmış ekmek koyarak, kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
     
  8. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    PASTIRMALI NOHUT ( 4 kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 6 dilim pastırma
    [​IMG] 300 gr. nohut ( 1 1/4 su bardağı )
    [​IMG] 1 büyük soğan
    [​IMG] 1 küçük kırmızı dolmalık biber
    [​IMG] 1 diş sarımsak
    [​IMG] 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
    [​IMG] 1 kahve kaşığı karabiber
    [​IMG] 1 çay kaşığı kekik
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 2, 5 çorba kaşığı domates salçası
    [​IMG] 1, 5 tatlı kaşığı tuz
    [/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Bir tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve nohutları koyup üstlerini örtecek kadar su ekleyin. Su kaynayınca altını kısın. Bir saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp nohutları süzün.

    Ayrı bir tencerede pastırmaları tereyağla hafifçe kavurun. Soğan, sarımsak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar pişirin.

    Kalan yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp servis tabağına koyup servis edin.
    [/FONT]
     
  9. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] GASPATCHO ÇORBASI [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 8 olgun domates
    [​IMG] 1 yeşil biber
    [​IMG] 1 kırmızı biber
    [​IMG] 1 salatalık
    [​IMG] 1 dilim ekmek
    [​IMG] Bir çeyrek bardak zeytinyağı
    [​IMG] Bir yemek kaşığı sirke
    [​IMG] Bir çay kaşığı tuz
    [​IMG] Bir çay kaşığı biber
    [/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Tüm malzemeyi bir blender içinde karıştırın.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tadına bakarak su ilave edin.
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Servis ederken üzerine kaşar rendesi ekleyin.

    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bu çorba soğuk servis edilir.[/FONT]
     
  10. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: MEKSİKA MUTFAĞI "ından

    emeğine sağlık canım
     
MEKSİKA MUTFAĞI "ından konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Meksika mutfağı!

    Meksika mutfağı!

    Baharlı Barbunya Fasulyesi ( 4 kişilik ) Malzemeler 1/2 kg. barbunya fasulyesi 1 adet kıyılmış soğan 1 diş dövülmüş sarımsak 50 gr. içyağı Karabiber Tuz Hazırlanışı Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun. Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın. Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya...
  2. İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  3. Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  4. Meksika

    Meksika

    meksika, yeri, nerede, ülkesi, tanıtımı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler Meksika Coğrafi Verileri Konum: Orta Amerika'da, Karayip Denizi ve Meksika körfezi kıyısında, Belize ve ABD arasında, Kuzey Pasifik Okyanusu kıyısında, Guatemala ve ABD arasında yer alır. Coğrafi konumu: 23 00 Kuzey enlemi, 102 00 Batı boylamı Haritadaki konumu: Kuzey Amerika Yüzölçümü:...
  5. Meksika Usulü Nohut (Meksika Mutfağı)

    Meksika Usulü Nohut (Meksika Mutfağı)

    Malzemeler: 300 gr nohut 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 dilim pastırma 1 büyük soğan 1 diş sarımsak 1 küçük kırmızı dolmalık biber 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kekik 75 gr domates salçası Yapılışı: 1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe ayarlayip, suyu kaynatınız. Kaynayınca...

Sayfayı Paylaş