gebe
  1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Meksika usulü pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    Lezzetli bir pilav tarifi melişlerim mutlaka deneyin:) Malzemeler

    4 çorba kaşığı yağ
    1 soğan
    1 diş sarımsak
    1/2 kg domates
    1 bardak pirinç
    3 su bardağı tavuk suyu
    1 bardak haşlanmış bezelye
    1 adet kış armudu
    kırmızıbiber
    karabiber
    tuz

    Hazırlanışı

    Bir çorba kaşığı yağı bir tavada eriterek doğranmış soğanla dövülmüş sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi tavaya alın. ve domatesler iyice ezilinceye kadar karıştırarak hafif ateşte pişirin.
    Geri kalan 3 çorba kaşığı yağı başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin.Pirinç yağı çekip altın sarısı rengi alıncaya kadar kavurun.Pirinç kavrulduktan sonra bir tencereye alın ve domates karışımını tavuk suyuna katarak tuzunu ,biberini ayarlayın.Tencereyi ateşin üzerine oturtarak kaynatın.bir kerek karıştırıp kapağını kapatarak hafif ateşte 15 dk pişirn.Kırmızı biber ve dilimlenmiş kış armudu ile süsleyerek servis yapın

     
Meksika usulü pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Meksika Usulü Baharlı Kahve

    Meksika Usulü Baharlı Kahve

    Malzemeler 4 kahve fincanı su 50 gr. şeker Bir parça tarçın 2 karanfil 4 çorba kaşığı toz kahve Yapilis Tarifi Bütün malzemeyi bir tencereye koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra hafif ateşte 1-2 dakika kadar tıkırdatın ve bir servis sürahisine boşaltın. Servis yapmadan önce kahvenin dibe çökmesini bekleyin.
  2. meksika usulü taze fasulye

    meksika usulü taze fasulye

    pirinçli taze fasulye meksika usulü fasulye Malzemeler : 1 kg. taze fasulye 750 gr. domates 1 çorba kaşığı taze soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Fasulyeleri...
  3. Milano Usulü Pilav[italyan Mutfaği]

    Milano Usulü Pilav[italyan Mutfaği]

    Malzemeler : 1 bardak basmati pirinç 1 soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ince dilim kıyılmış pastırma 3 bardak tavuk suyu 50 gr. rendelenmiş çedar peyniri Karabiber Tuz Hazırlanışı : Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu üstüne...
  4. Meksika Usulü Nohut (Meksika Mutfağı)

    Meksika Usulü Nohut (Meksika Mutfağı)

    Malzemeler: 300 gr nohut 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 dilim pastırma 1 büyük soğan 1 diş sarımsak 1 küçük kırmızı dolmalık biber 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kekik 75 gr domates salçası Yapılışı: 1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe ayarlayip, suyu kaynatınız. Kaynayınca...
  5. Meksika usulü karides

    Meksika usulü karides

    Malzemeler: 150 gr jumbo karides Acı sos (miktarı isteğe bağlı) Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı Meksika baharatı 1 çay kaşığı kişniş 3-4 diş sarımsak Tuz Hazırlanışı: Sıvıyağı bir tavada ısıtın. Karidesleri ekleyerek soteleyin. 2-3 dakika soteledikten sonra Meksika baharatı, tuz, acı sos ve sarımsağı ilave edin. Ocaktan almadan önce kişnişi ekleyip sıcak servis yapın.

Sayfayı Paylaş