gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Meleklere özel Sütlü Biber Turşusu Tarifi

    Konu, 'Turşular' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Sütlü Biber Turşusu nasıl yapılır Sütlü Biber Turşusu Tarifi


    Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda kolay turşu tarifleri konularımıza bir yenisini daha ekliyor ve sütlü biber turşusu tarifi veriyoruz. Şimdi gelin hepbirlikte sütlü biber turşusu nasıl yapılır öğrenelim.



    [​IMG]

    Sütlü Biber Turşusu Malzemeler :

    1 Kg Çarliston Biber
    1 Kalıp Sert Beyaz Peynir
    5 Kg Koyun veya Keçi Sütü
    Tuz



    Sütlü Biber Turşusu Yapılışı :

    Süt iyice kaynatılır.
    Peynirin de tuz oranı gözönüne alınarak arzu edilen oranda tuz ilave edilir.
    Süt bir kenarda ılınmaya bırakılır. ( Yoğurt mayalanacak sütten biraz daha ılık olmalıdır. )
    Biberler 3-4 cm uzunluğunda doğranır.
    Doğranan biberler 1 litrelik kavanozun yarısını dolduracak kadar doldurulur.
    Kavanozdaki biberlerin üzerini biriki parmak geçecek kadar kırıklı sert beyaz peynir konulur.
    Sütün ılıklığı önemlidir. Yoğurt için tercih edilen sıcaklıktan, biraz daha ılık süt kavanozlara ağzına kadar doldurulur.
    Kavanozlar sıkıca kapatılır.
    Ters çevrilen kavanozlar, bir sofra bezi üzerine alınarak üzerleri sıkıca örtülür. Sofra bezi ayrıca biriki kat örtüyle kapatılarak, kavanozlar yoğurt mayalar gibi mayalanmaya bırakılır.
    Yaklaşık 2 gün bir kenarda mayalanmaya bırakılan kavanozlar, arada kontrol edilir.
    Yoğurt kıvamından daha sıkıca bir kıvam bağladıklarında kavanozlar buzdolabına alınırlar.
    10 Gün sonra yemeye hazır hale gelirler. Fakat, buzdolabında soğuklanma süreleri biraz daha uzun tutulursa lezzeti ve kıvamı daha artar.

     
Meleklere özel Sütlü Biber Turşusu Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pet şişede sallama biber turşusu tarifi

    Pet şişede sallama biber turşusu tarifi

    yağlı biber turşusu yağlı turşu yapımı biber turşusu nasıl yapılır turşu nasıl yapılır yapımı PET ŞİŞEDE SALLAMA BİBER TURŞUSU İşte hem pratik hemde çok lezzetli bir turşu tarifi daha:) MALZEMELER 1 pet şişe bir kiloluk yarım çay bardağı sirke yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker 4 diş sarımsak 3 çay kaşığı tuz yarım kg kadar acı veya tatlı sivri biber isteğe bağlı...
  2. Kahvaltı İçin Biber Turşusu tarifi

    Kahvaltı İçin Biber Turşusu tarifi

    Kahvaltılık Biber Turşusu Kahvaltı İçin Biber Turşusu Şimdi diyeceksiniz ki kahvaltıda turşu yenir mi , bu turşu yenir Melek'lerim :) Çünkü bu kahvaltılık biber turşusu :) Kahvaltılık Biber Turşusu Malzemeleri: 2 kg kırmızı biber 1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarmısak 1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı şeker 8-10 dal maydanoz Kahvaltılık Biber Turşusunun...
  3. Naneli Sütlü Domates Çorbası Tarifim Buyrun Melekler

    Naneli Sütlü Domates Çorbası Tarifim Buyrun Melekler

    domates çorbası yapımı domates çorbası tarifi Çok sık yaptığım mis gibi bir çorba tarifiyle karşınızdayım melekler :) Tarifimiz sütlü naneli domates çorbası. Hemen geçelim malzemelerimize; 2 kaşık tereyağı ya da yarı yarıya sıvıyağ+tereyağı 2 kaşık tepeleme un 2 kutu domates püresi (yazın tadına ve rengine güvendiğiniz taze domatesle, kışın küçük kutularda satılan katkısız domates...
  4. Fırında Pişmiş Sütlü Hindi Tarifi Buyrun Melekler

    Fırında Pişmiş Sütlü Hindi Tarifi Buyrun Melekler

    fırında hindi fırında hindi tarifleri Tavuktan başka en sağlıklı beyaz et hindi etidir melekler :) Üstelik görüntü itibariyle pembe olduğu için kırmızı et yiyormuş izlenimi de verir :) Daha önce paylaştığımız sebzeli hindi dalyan köfte tarifimizin ardından fırında hindi tarifleri içinde yine çok beğeneceğinizi umduğumuz fırında sütlü hindi tarifiyle karşınızdayız :) 500 gr hindi...
  5. Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

    Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

    Malzemeler 2 Kg Kırmızı Biber 2 Baş Sarmısak 2 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sirke 1 Çay Bardağı Limon Suyu 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yeterince Turşu Tuzu Yemeğin Tarifi Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri...

Sayfayı Paylaş