meleklerime dolaz tarifi

narçiçeğimm

Daimi Üye
Üye
meleklerime dolaz tarifi
Dolaz tarifi dolaz nasıl yapılır.meleklerim sizinle yöremize özgü bi lezzeti paylaşmak istedim bilmem aranızda adını duyan varmı gelin hep beraber dolaz nasıl yapılırmış bakalım


DOMCAPJ6BEUCAVYUD9KCA7SBBS6CAOS6PK0CAA20MMOCAPEPG33CAQ3RTMOCAIXN7BSCAXJ32B5CA5Z6LCTCAILQJWOCARPLM5UCAOB942KCANSM06FCAPAT29GCABSDLWTCA3MSYFZCAD085W2CA0FVWWF-33b.jpg


DOLAZ
Malzeme:
50 gram Bizim Mutfak Margarin
2 kahve fincanı Bizim Mutfak Un
7 çorba kaşığı süt
2 adet yumurta
100 gram kaymak
150 gram pekmez
1 su bardağı ceviz içi
Süt, kaymak ve yumurtaları çukur bir kapta mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın. Margarini eritin, unu ekleyip kavurun. Sütlü karışımı azar azar ilave ederek karıştırın. Orta ateşte 15 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Servis tabağına aktarıp üzerine pekmez dökün. Ceviz içi serpin. Hemen servis yapın.
 
Geri
Üst