Meleklerimize balkabağı reçeli yapılışı

Konu, 'Reçeller - Marmelatlar' kısmında narçiçeğimm tarafından paylaşıldı.

  1. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye

    Kabak reçeli Kabak reçeli nasıl yapılır
    Kabak reçeli tarifi


    Melekler balkabağı reçelini hiç yapmayı denedinizmi veya yaptınızmı bilmiyorum ama harika bir tadı var.Çocukken annem yapardı ve çok lezzetli olurdu çocukluğumda tanıdığım bu lezzeti sizlerlede paylaşmak istedim şimdiden afiyet olsun (lop lop et olsun hahaha ) meleklerimize


    [​IMG]




    Malzemeler


    1 kg. Balkabağı (soyulmuş olarak)
    5 su bardağı şeker
    6 su bardağı su
    1 çay kaşığı limon tuzu
    300 gr. sönmemiş kireç
    3 lt. su
    Kireçte kabak reçeli nasıl yapılır?


    Öncelikle kireç kaymağını hazırlayacağız. Sönmemiş kireci akşamdan büyük bir kavanozun içine koyup üzerine su ekleyin. 2 saat öncede konsa olur ama bu şekilde suyu daha berrak olur.
    Üzerini yarı açık bırakın. Normalde kireç suyu görünce patlayarak çözünür, fakat kireç bayatsa patlamaz fakat yine de çözünür.
    Kabakları küçük küpler halinde doğrayın. Kireç kaymağını yani kirecin üzerine koyduğunuz durulmuş suyu ayrı bir kaba bulandırmadan alın ve kabakları içine atın. Kabakların suya tam batması için üzerine bir ağırlık koyun.
    Ben kireç suyunda tam 16 saat beklettim. 12 saatten daha az olmasın. Yoksa kabaklar istediğimiz sertlikte olmaz.
    Bu süre sonunda kabakları kireç suyundan alın. 4-5 su yıkayın ve tekrar suya koyun. 1 saat kadar da bu suda bekletin.
    Bekleme esnasında bir tencereye su ve şekeri alıp 5-6 dakika kadar kaynatın ve ılımaya bırakın.
    Kabakları sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve ılık şerbetin içine atın.
    Kaynamaya başlayınca altını kısın, ara sıra kevgirle kabakları şerbete hafif bastırın ve yavaşça karıştırın ki her yeri eşit olarak şerbeti alsın.
    Yaklaşık 2-2.5 saat boyunca bu şekilde pişecek. Bu süre sonunda kabaklar şeffaf bir hal alacak. Sonra ocağın altını açın ve şerbetin kıvam almasını sağlayın. Normal reçel kıvamına gelmesine yakın limon tuzunu atın ve 1-2 dakika daha kaynatın.
    Sıcakken cam bir kavanoza alın ve soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

     
    BEYZA21 bunu beğendi.
  2. seda88

    seda88 Aktif Üye

    mmmmm çok güzel görünüyooo narım yapta gel kızzz böle tarif etmekle olmazzz hahaha
     
  3. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye

    ben sana erik reçeli getirecem hahaha
     
  4. Asena_Sule

    Asena_Sule Daimi Üye

    aman balkabağınındamı reçeli oluyormuş ben bi çilek yeri başkada yemem :)
     
  5. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye



    olmaz olurmu hemde harika oluyo
     
  6. AYŞEDEN

    AYŞEDEN Hamiş Melek

    Kız ben cilek reçeli yapıyorum şeftali hatta ayva receli bile yapıyorum bunun tarifi hem uzun hem zahmetli yapanın eline sağlık görümcem yapmıştı yemiştim ama kendim o kadar yapamam
     
  7. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Ağzım sulandı :D:D çok güzel görünüyor.Paylaşım için teşekkürler canım :)
     
    narçiçeğimm ve BEYZA21 bunu beğendi.
Meleklerimize balkabağı reçeli yapılışı konusuna benzer içeriklerimiz
  1. balkabağı çorbası

    balkabağı çorbası Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor. Aşağıda tarifini verdiğim çorbayı biz ailece severek içiyoruz. Bu çorbayı kendimiz için...
  2. Balkabağı Dolması

    Tencereye girecek büyüklükte bir balkabağının kabuğunu soymalı ve kapak yuvarlak olacak surette sap tarafını çıkarıp içini boşaltmalı ve temizleyip yıkamalı. Yanmış (eritilmiş) tereyağından yeter derecede pirinci birkaç defa çevirdikten sonra azar azar sıcak su ve tuzunun ilavesiyle diri pilav haline getirilmeli. Sonra fıstık ve kuş üzümü ve sair arzulanan baharat ve cüz’i şeker serpip biraz...
  3. Taze Ceviz Reçeli Yapılışı

    Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C,E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. kanı temizler, kansızlığı giderir.İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici,hem de tedavi edicidir. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı...
  4. Meleklerimize Gelin Makyajı Yapılışı Hakkında Bazı Öneriler

    gelin makyajı örnekleri gelin makyajı önerileri Sevgili melekler, yaz düğünü tercihiniz ise ve o muhteşem gün de gelip çattıysa baştan ayağı o gecenin yıldızı olmanız içten bile değil :) Bunun için yapmanız gereken sade ve şık bir gelinlikle yüzünüzde maske gibi durmayacak doğal ve zarif bir makyaj yapmak ya da yaptırmak. Bu makalemizde de gelin makyajı örnekleri, nasıl makyaj yapmanız...

Sayfayı Paylaş