gebe
  1. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2010
    Mesajlar:
    667
    Beğenilen Mesajlar:
    273
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Yüreğinin çarptığı yerdeyim

    Meleklerimize balkabağı reçeli yapılışı

    Konu, 'Reçeller - Marmelatlar' kısmında narçiçeğimm tarafından paylaşıldı.

    Kabak reçeli Kabak reçeli nasıl yapılır Kabak reçeli tarifi


    Melekler balkabağı reçelini hiç yapmayı denedinizmi veya yaptınızmı bilmiyorum ama harika bir tadı var.Çocukken annem yapardı ve çok lezzetli olurdu çocukluğumda tanıdığım bu lezzeti sizlerlede paylaşmak istedim şimdiden afiyet olsun (lop lop et olsun hahaha ) meleklerimize


    [​IMG]




    Malzemeler


    1 kg. Balkabağı (soyulmuş olarak)
    5 su bardağı şeker
    6 su bardağı su
    1 çay kaşığı limon tuzu
    300 gr. sönmemiş kireç
    3 lt. su
    Kireçte kabak reçeli nasıl yapılır?


    Öncelikle kireç kaymağını hazırlayacağız. Sönmemiş kireci akşamdan büyük bir kavanozun içine koyup üzerine su ekleyin. 2 saat öncede konsa olur ama bu şekilde suyu daha berrak olur.
    Üzerini yarı açık bırakın. Normalde kireç suyu görünce patlayarak çözünür, fakat kireç bayatsa patlamaz fakat yine de çözünür.
    Kabakları küçük küpler halinde doğrayın. Kireç kaymağını yani kirecin üzerine koyduğunuz durulmuş suyu ayrı bir kaba bulandırmadan alın ve kabakları içine atın. Kabakların suya tam batması için üzerine bir ağırlık koyun.
    Ben kireç suyunda tam 16 saat beklettim. 12 saatten daha az olmasın. Yoksa kabaklar istediğimiz sertlikte olmaz.
    Bu süre sonunda kabakları kireç suyundan alın. 4-5 su yıkayın ve tekrar suya koyun. 1 saat kadar da bu suda bekletin.
    Bekleme esnasında bir tencereye su ve şekeri alıp 5-6 dakika kadar kaynatın ve ılımaya bırakın.
    Kabakları sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve ılık şerbetin içine atın.
    Kaynamaya başlayınca altını kısın, ara sıra kevgirle kabakları şerbete hafif bastırın ve yavaşça karıştırın ki her yeri eşit olarak şerbeti alsın.
    Yaklaşık 2-2.5 saat boyunca bu şekilde pişecek. Bu süre sonunda kabaklar şeffaf bir hal alacak. Sonra ocağın altını açın ve şerbetin kıvam almasını sağlayın. Normal reçel kıvamına gelmesine yakın limon tuzunu atın ve 1-2 dakika daha kaynatın.
    Sıcakken cam bir kavanoza alın ve soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

     
    BEYZA21 bunu beğendi.
  2. seda88

    seda88 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    225
    Beğenilen Mesajlar:
    182
    Ödül Puanları:
    43
    mmmmm çok güzel görünüyooo narım yapta gel kızzz böle tarif etmekle olmazzz hahaha
     
  3. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2010
    Mesajlar:
    667
    Beğenilen Mesajlar:
    273
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Yüreğinin çarptığı yerdeyim

    ben sana erik reçeli getirecem hahaha
     
  4. Asena_Sule

    Asena_Sule Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    1.650
    Beğenilen Mesajlar:
    990
    Ödül Puanları:
    163
    Şehir:
    kadrinin götürdüğü yerde
    aman balkabağınındamı reçeli oluyormuş ben bi çilek yeri başkada yemem :)
     
  5. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2010
    Mesajlar:
    667
    Beğenilen Mesajlar:
    273
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Yüreğinin çarptığı yerdeyim

    olmaz olurmu hemde harika oluyo
     
  6. AYŞEDEN

    AYŞEDEN Hamiş Melek

    Kayıt:
    5 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    1.026
    Beğenilen Mesajlar:
    614
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    istanbul
    Kız ben cilek reçeli yapıyorum şeftali hatta ayva receli bile yapıyorum bunun tarifi hem uzun hem zahmetli yapanın eline sağlık görümcem yapmıştı yemiştim ama kendim o kadar yapamam
     
  7. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    325
    Ödül Puanları:
    63
    Ağzım sulandı :D:D çok güzel görünüyor.Paylaşım için teşekkürler canım :)
     
    narçiçeğimm ve BEYZA21 bunu beğendi.
Meleklerimize balkabağı reçeli yapılışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Taze Ceviz Reçeli Yapılışı

    Taze Ceviz Reçeli Yapılışı

    Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C,E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. kanı temizler, kansızlığı giderir.İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici,hem de tedavi edicidir. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı...
  2. Böğürtlen reçeli Nasıl Yapılır İşte Tarifimiz Melekler

    Böğürtlen reçeli Nasıl Yapılır İşte Tarifimiz Melekler

    Böğertlen reçeli yapımı Böğürtlen reçeli tarifi Melekler ben şu aralar reçellere merak sardım her ne kadar son erik reçeli girişimim fiyaskoyla sonuçlansa da benim gibi reçel meraklıları vardır diye düşündüm ve böğürtlen reçeli yapımı bilgilerini sizlerle paylaştım umarım sizin reçeliniz benimki gibi olmaz hahaha Malzemeler 600 g böğürtlen 400 g toz şeker ½ çay kaşığı limon...
  3. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  4. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  5. Çilek reçeli nasıl yapılır ?

    Çilek reçeli nasıl yapılır ?

    Havalar ısındı va yazın en güzel meyveleri tezgahları doldurdu.Yaz mevsimin en çok sevilen meyvelerinden biride çilek.Çileğin lezzetinin popülerliğini tüm dünya biliyor.Lezzetinin yanında sağlığa sayısız faydaları var.Çileğin kompostusu ,reçeli vazgeçilmez lezzetlerden bunların yanı sıra suyunu çıkararak harika bir içecek elde edebiliyorsunuz.Biz sizlere sabah kahvaltısının olmazsa olmazı...

Sayfayı Paylaş