gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Merak edilen püf noktaları pratik bilgiler

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    püf noktası Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır.

    Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır.

    Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar.

    Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir.

    Baharatların bulunduğu yerler, fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır.

    Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz.
    Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin.Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir.Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.

    Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

    Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.

    Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.

    Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin. Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz. Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız, küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabınızın bir köşesine yerleştirin. Ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur.

    Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz.

    Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.


     
  2. HİDOŞ

    HİDOŞ Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.132
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Ce: püf noktası
    paylaşımın için tşk hep çok faydalı bilgilerdi
     
  3. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.074
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON
    Ce: püf noktası

    emeğine sağlıkpayalaşımın için teşekkür ederim
     
  4. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Ce: püf noktası

    güzel bilgiler öğrenmiş oldum :D:D
    tşkler canım :)
     
Merak edilen püf noktaları pratik bilgiler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2

    ev için pratik bilgiler 2011 ev pratik bilgiler 2011 pratık bılgıler Karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz. Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz., Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık...
  2. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    cam temizlemenin püf noktaları cam bardak temizliği silmenin püf noktaları halı silmenin bardak temizliği Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir. Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur. Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem...
  3. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4

    deri kokusu giderme deri kokusu nasıl giderilir kokusunu gidermek nasıl gider Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız. Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için: Mantarı kaynar suyun içine atın. İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun. Buz dondururken: Suyu kaynatın,...
  4. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    5 çayı etiketi altındaki tarifler püf noktaları pratik 5 çayı etiketi altındaki tarifler pratik çay saati çay saati püf noktaları tarifleri Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda patatesler daha çabuk. Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun....
  5. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri

    Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın. Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan...

Sayfayı Paylaş