gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Mercimekli Muska Lahana Sarması

    Konu, 'Dolmalar' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    yeşil mercimekli lahana sarması MALZEMELER 1 adet orta büyüklükte lahana
    2 adet soğan
    2 yemek kaşığı salça
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı biber salçası
    250 gr orta yağlı kıyma
    1 çay bardağı kalın bulgur
    1 çay bardağı yeşil mercimek
    Yarım demet maydanoz
    1 çay kaşığı fesleğen
    Yeteri kadar tuz, karabiber
    Yarım demet yeşil soğan


    HAZIRLANIŞI
    Mercimeği akşamdan suda ıslatın. Soğanı ince kıyıp maydanozu doğrayın. Kıymayı bir kaba alın. Üzerine soğan, maydanoz, salça, biber salçası, tuz, karabiber ve yağı koyup yoğurun. Yıkanmış buİgur ve mercimeği ilave edip 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın.
    Lahana yapraklarını kaynar tuzİu suda 10 dakika hafif haşlayıp süzün. Lahana yaprakİarını mutfak tahtası üzerinde 2 parmak eninde uzun şeritİer halinde kesin. Ucuna doİma içinden yerİeştirip muska şekİinde sarın. Tencereye yerleştirin.
    Sarma işlemi bitince 1 su bardağı sıcak su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın. Lahanalar pişene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış yeşil soğanı serpip servise sunun.

     
  2. melegimeren

    melegimeren Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    933
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Mercimekli Muska Lahana Sarması
    emeğine sağlık canım ellerine sağlık
     
  3. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Mercimekli Muska Lahana Sarması

    ellerine sağlık canım
     
Mercimekli Muska Lahana Sarması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mercimekli lahana sarması

    Mercimekli lahana sarması

    MALZEMELER 1 orta boy lahana veya demet kara lahana 1 su bardağı mercimek 1 adet soğan 1 kahve fincanı ince bulgur Yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 fincan sıvı yağ. Yeteri kadar tuz Sos için: 2 diş sarmısak 1 yemek kaşğı salça 2 su bardağı su 1 fincan zeytinyağı HAZIRLANIŞI Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz,...
  2. kara lahana sarması

    kara lahana sarması

    lahana sarması malzemeler 2 bardak haşlanmış Pirinç 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı 250 gr. kıyma 1 büyük baş soğan 1 adet küp doğranmış domates 1/2 demet dereotu 1 adet limon 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber Yeterince tuz Yapılışı: Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dere otu,...
  3. Kestaneli lahana sarması

    Kestaneli lahana sarması

    lahana dolmasi lahana dolması Malzemeler: 1 büyük lahana Yarım kg kestane 450 gr pirinç 3 soğan 250 gr zeytinyağı 20 gr kuşüzümü 40 gr dolmalık fıstık 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz Karabiber Hazırlanışı: *Lahananın kök kısmını çıkarın. Yapraklarını ayırın ve kaynayan suda 5 dakika bekleterek süzün....
  4. Lahana sarması yapılışı

    Lahana sarması yapılışı

    malzemeler: 1 adet orta boy lahana içi: 300g kıyma 4 büyük baş kuru soğan yarım demet maydanoz 1 su bardağı pirinç yarım yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nane ayrıca: yarım çay bardağı zeytinyağı yarım yemek kaşığı domates salçası kaynamış su hazırlanması: 1. lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde...
  5. Lahana Sarması ( resimli)

    Lahana Sarması ( resimli)

    lahana sarması tarifi lahana sarması nasıl pişirilir harcın hem kıymalı hemde pirinçli olması ayrı bir lezzet katıyor bu lahana sarmasına galiba.ilk yapışımda lahananın yapraklarını ayırmak için baya uğraşıp pes etmiştim ama zamanla insan alışıyor sanırım ben önce tek tek ayırıp damarlarını çıkarıp sonra haşlıyorum. çok fazla haşlamamak gerekiyor çok inceliyor yaprakları ve dağılıyor. valla şu...

Sayfayı Paylaş