Meyvalı Yılbaşı Keki

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Meyvalı Yılbaşı Keki


MALZEMELER
½ su bardağı ayva reçeli tanesi
½ su bardağı portakal kabuğu reçeli tanesi
½ su bardağı çekirdeksiz üzüm
½ su bardağı küçük doğranmış jöle şeker
½ su bardağı küçük doğranmış incir
½ su bardağı kuru siyah üzüm
1 su bardağı şekerlenmiş kokteyl kirazı
½ su bardağı ceviz içi
½ su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 su bardağı eriyik margarin
1 ½ su bardağı şeker
3 su bardağı un
6 yumurta
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI
Dikdörtgen kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
Fırını yakıp ısıtın.
Kuru meyvelerin üzerine iki su bardağı kaynar su döküp 15 dakika bekletin.
Çıkartıp süzüp temiz bir bez ile kurulayın.
Üzümler ve kayısılara, ufalanmış ceviz, incir, kiraz, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi vesaireyi ilave edip karıştırın.
Un ile kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Bir kasede yağ ile şekeri iyice çırpın.
Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırıp, limon suyunu katın.
Yumurtalı yağa, meyveler karışımını ve unu koyup karıştırın.
Hazırlanan kalıba boşaltıp orta ısılıi fırında 1 ½ saat pişirilir.
Piştiğini bir kürdan ile kontrol edin. (Kürdana kek bulaşmamalı)
Fırından çıkarıp, soğuduktan sonra kalıptanda çıkarın.
Dilimleyerek servise sunun.
Not: Tüm Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarında yılbaşı ve noel için çok yapılan geleneksel bir kektir. (3 hafta kadar buz dolabında saklanabilir)

 
Geri
Üst