Meyve suyu hazırlamanın püf noktaları | Melekler Mekanı FORUM - 25 Eylül 2016

Meyve suyu hazırlamanın püf noktaları

Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    nar nasıl sıkılır katı meyve sıkacağında neler sıkılır nar suyu nasıl katı meyve sıkacağında hangi meyveler havuç suyu
    Gripten korunmak için öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor. Bu da tüketilen gıdalarla mümkün. Dengeli-bilinçli beslenme hastalıklara karşı korurken, vücudun direncini de artırıyor.

    Vitamin ilaçları yerine doğal korunma için mutlaka yeterli vitamin ve mineral alınmalı, bunun en doğal yolu da meyve ve meyve suyu tüketimi. Özellikle meyvenin kendisinin tüketilmesi vitamin ve mineral alımını olumlu etkiliyor.

    Meyve mümkünse elle sıkılmalı. Elektronik makinelerle sıkılan meyveler, makinenin içindeki metallerden dolayı vitaminlerini kaybediyor.

    Havuçlarınızdan maksimum seviyede su çıkartabilmek için onları 24 saat buzdolabında tutun.

    Nişasta içeren meyvelerın suyunu sıkamayacağınızdan onları blenderda püre haline getirip arzu ettiğiniz meyve suyu ile karıştırabilirsiniz (örneğin muz ve havuç suyu)

    Portakal kabuğu belli bir acılık oluşturduğundan kabukları ile sıkmayın.

    Portakallı limonlu havuç suyu

    3 mandalina, yarım limon ve 1 adet portakalın suyunu sıkın. Hazırladığınız karışımın içine 1-2 damla nar ekşisi ekleyin.

    Tarçınlı armut suyu

    4 armudu temizleyip kabuklarıyla dörde bölün ve kabukları soyulmuş 1 portakalla birlikte katı meyve sıkacağında sıkın. İçine 1 tatlı kaşığı toz tarçın ekleyip bardaklara paylaştırın ve hemen tüketin

    Kerevizli domates suyu

    1 taze kerevizin kabuklarını soyup yıkayın ve 5 orta boy domatesi kabuklarıyla katı meyve sıkacağında sıkın. Yarım çay kaşığı kadar tuz ve bir çay kaşığı karabiber ilave edip servis yapın.

    Uzmanlara göre her geçen gün yayılan ve ölümlerle sonuçlanan domuz gribine karşı bitki çayları da çok etkili. Nane, limon, ıhlamur içerdiği vitaminler sayesinde hastalığın şiddetine etki etmekte. Bu nedenle kış aylarında özellikle ıhlamur, yeşilçay, ada çayı gibi içecekler de tercih edilmeli ve mümkünse bir miktar limon ve nane ile karıştırarak vitamin ve mineral değeri artırılmalı.

    KIŞ ÇAYI

    1 tutam ekinezya yağı, adaçayı, ıhlamur, hibiskus, 1 zencefil, 1 kabuk tarçın, 3 karanfil ve kuşburnu soğuk suyla yıkanıp bir arada kaynatılır. Demlenip sıcak servis edilir.

     
Meyve suyu hazırlamanın püf noktaları konusuna benzer içeriklerimiz
  1. püf noktaları< Garnitür hazırlamanın incelikleri

    Izgaraların yanında servis yapacağınız garnitürleri hem göz hem de damak zevkine hitap edecek şekilde hazırlamak istiyorsanız, önerilerimize bir göz atın. Patatesleri kabuklarını soyarak haşladıktan sonra halka halka dilimleyin ve üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirip kekik ve tuz ekin. Daha sonra fırınlayın. Hazırladığınız salatanın içine bir miktar haşlanmış makarna eklediğinizde hem daha...
  2. püf noktaları

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır. Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun. Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup...
  3. doğru ve etkileyici özgeçmiş hazırlamanın püf noktaları

    etkileyici özgeçmiş örnekleri kendini tanıtan yazılar etkileyici cv örnekleri kendini tanıtan yazı kendimizi bir yazı örneği Özgeçmiş oluşturmak için saatlerimizi hatta günlerimizi harcadığımız olur. Her kelimeyi özenle seçmeye çalışırız ve üzerinde düşünürüz. Sonra tam bize göre olduğunu düşündüğümüz iş için özgeçmişimizi göndeririz ve beklemeye başlarız. Günler geçer ama kimse geri dönmez ve...
  4. Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....
  5. Mutfakta Su Tasarrufu Yapmanın Püf Noktaları

    su tasarrufu ile ilgili, su tasarrufu, mutfakta tasarruf yöntemleri Sevgili melekler, yapılan ölçümler evlerde tüketilen suyun yaklaşık % 10'unun mutfakta tüketildiğini gösteriyor. Bu bilgi dikkate alındığında bazı konulara dikkat ederek mutfakta oldukça ciddi miktarlarda su tasarrufu yapmak mümkün. Öğrenmek istiyorsanız, lütfen makalemizi dikkatle inceleyiniz... Dakikada bir damla su...

Sayfayı Paylaş