gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Meyve ve sebzeler neden renklidir?

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Başlıkta ki sorumuzu daha önce hiç düşünmemiştiniz değil mi Melek'lerim? Yani; sebzelerin ve meyvelerin neden renkli olduğunu ve hangi renk grubunun neye iyi geldiğini vs vs... Haklısınız, insanın aklına bile gelmeyecek bir detay :)
    Zira biz bunu düşündük ve cevabıda sizlerle paylaşmak istedik Melek'ler:) Buyrun merak ettiğiniz tüm soruların cevapları;

    [​IMG]


    Yeşil: Yeşiller kanser önleyici etkiye sahip fitokimyasallar içerir; isotiyosiyanat gibi. Aynı zamanda lutein ve zeaksantin adında iki önemli antioksidan da içeren yeşiller, makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı olarakta bilinen bir retina hastalığı) riskini azaltmasıyla bilinir.

    Sarı: Sarı renkli besinler tam bir C vitamini deposudur ki o da yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu gibi bazı serbest radikallerin neden olduğu cilt hastalıklarına da iyi gelir.

    Turuncu: Beta karoten içeren turuncu besinler bağışıklık sisteminin yardımcısıdır. ataurunçgiller ailesindeki meyveler ağız sağlığını da korur.

    Kırmızı: Kırmızı besinlerde kansere karşı etkili olduğu bilinen likopen ve DNA zedelenmelerini azaltan ellagic asit bulunur.

    Mavi ve Mor: Üüzüm türleri ve mor lahana antosiyanin içerir. Antosiyanin renk pigmentleridir ama aynı zamanda hücreleri oksidatif etkiden koruması ve yaşlanmayı geçiktirmesiyle bilinir.

    Beyaz: Kuru soğan, taze soğan ve sarımsak alisin ve kuersetin adlı iki adet bileşen içeriyor ki her ikisi de kalp hastalıkları sistemi fonksiyonlarını kuvvetlendiriyor. Karnabaharda bulunan sulforafan adlı madde de kanser riskini düşürmeye yardımcı.

     
  2. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    daha ayrıntılı olsa daha iyi bir sunu hazırlayabilirdim harhalde
     
Meyve ve sebzeler neden renklidir? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. sebze ve meyveler

    sebze ve meyveler

    kanı temizleyen meyveler şeker hastalarının yiyebileceği meyveler kanı temizleyen besinler karaciğeri besinler yiyecekler ISPANAK ABD’de, tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor. Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini...
  2. Besleyici sebze ve meyveler

    Besleyici sebze ve meyveler

    doktorlar, gazeteler, Televizyonlar, sürekli taze besinlerle beslenin, sebze, meyve yiyin diye kulağımızın dibinde davul çalıyorlar. Eh biz de anlaksız, anlayışsız değiliz, Amerikalıların peşinden 'Hurra!' diyerek, Sağlıklı hayata doğru yelken açıyor, taze meyve ve sebzelerden sebepleniyoruz. Yiyoruz, yiyoruz da, bu yediklerimizin hangisi gerçekten bizi tıka basa Vitamin ve mineralle dolduran...
  3. Meyve Ve Sebze Suları...

    Meyve Ve Sebze Suları...

    Havuç suyu: Cilt güzelliğini korumak için ideal olan havuç suyu, hücre yaşlanması, ülser, karaciğer rahatsızlıkları ve deri bozukluklarına karşı çok etkilidir. Marul suyu: Öksürüğe, bronşite, astıma, ağrılı âdete ve sinir bozukluklarına iyi gelir. Domates suyu: Damar sertliğini ve erken yaşlanmayı önler. Yorgunluk ve iştahsızlığa da iyi gelir. Kereviz suyu: Stres durumlarında çok etkilidir....
  4. neden meyve ve sebzeler renklidir

    neden meyve ve sebzeler renklidir

    bütün siteler hep aynı olmak zorunda mı yaaa
  5. sebzeler ve meyveler

    sebzeler ve meyveler

    Sebzelerin ve meyvelerin içerdiği vitaminler hangi rahatsızlığa iyi gelir merak ediyorsanız işte merakınızı giderecek bir konu Melekler. umarım beğenirsiniz...:)

Sayfayı Paylaş