gebe
  1. CaRiZmA

    CaRiZmA Vip Melek Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.487
    Beğenilen Mesajlar:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Stuttgart/SIVAS

    Meyveleri kabuklari ile tüketin

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında CaRiZmA tarafından paylaşıldı.

    Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi gerektiği belirtildi. ÇANAKKALE - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu sayede vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi.

    Meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bilişli, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur. Organik asitler yönünden çok zengindirler. Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir. Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz. Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir.”

     
Meyveleri kabuklari ile tüketin konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bu sebze ve meyveleri bol bol tüketin

    Bu sebze ve meyveleri bol bol tüketin

    Kanser başta olmak üzere bir çok ölümcül hastalığa yol açan oksidanlara karşı baştan tedbir almak istiyorsanız iştetüketeceğiniz sebze ve meyveler. Vücudun yüksek düzeyde tahrip edici özelliği bulunan 'Serbest radikaller''den korunması için antioksidan kaynağı olan taze sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiği bildirildi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm...
  2. mutlu değilseniz bu meyveleri bol tüketin

    mutlu değilseniz bu meyveleri bol tüketin

    Sağlımız için meyve ve sebzelerin önemi tartışılmaz. Uzmanlar her gün meyve tüketilmesi konusunda demeçler veriyor. Yiyecek ve İçecek Yöneticileri Derneği Aydın Özdemir, ''Çilek, muz, üzüm ve portakal mutluluk ve canlılığı artırır'' dedi. C vitamini deposu olan çileğin önde gelen afrodizyaklar arasında yer aldığını, vücutta tüm salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet...
  3. Meyve Asitleri ile Güzelleşin

    Meyve Asitleri ile Güzelleşin

    meyve asitleri mandalina maskesi portakalın asiti meyve asiti Yorgunluğu ve ilerleyen yaşı ilk ele veren cildimizdir.Yorgun olunca yada yaşımız iyice ilerleyince buruşmaya ve sağlıksız bir görünüm kazanmaya başlar.Ama cildimiz için şifa veren meyveler var okuyalım,öğrenelim melekler.... Ananas Kim güzelliği ve vücudu için faydalı birşeyler yapmak istiyorsa hemen akşama ananas alsın....
  4. Bol bol kırmızı meyve tüketin

    Bol bol kırmızı meyve tüketin

    kırmızı meyveler nelerdir kırmızı meyveler, faydaları, nelerdir buyrun bilgi edinelim arkadaşlar. Kırmızı meyvelerin lezzetinin yanı sıra birde bir çok faydası varmış Melek'ler. Nelermiş, buyrun öğrenelim. Kırmızı üzüm, kızılcık, çilek, kiraz, mürdüm eriği gibi kırmızı meyvelerin hepsi, cilt için en iyi potansiyel antioksidan görevini yürütüyor. Sağlıklı bir cilt yapısı için, mutlaka...
  5. Gripten Korunmak İçin Bu Meyveleri Tüketin!

    Gripten Korunmak İçin Bu Meyveleri Tüketin!

    gripten korunmanın yolları, gripten korunmak için, gribe iyi gelen meyveler Kış aylarının gelmesi ile birlikte her yaştan kişiyi tehdit altına alan ve salgın bir hastalık olan gripten korunmak için öncelikle bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Gribe karşı vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendiren ve sizi gribal enfeksiyonlara karşı koruyan aşağıda ki meyveleri...

Sayfayı Paylaş