Meyveli waffle

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Meyveli waffle
waffle hamuru tarifi waffle malzemesi pastası iç malzemeleri waffel pastasi














mafin-7404.jpg



Malzemeler:

125 gr tereyağı 125 gr tozşeker
1 paket vanilya
4 yumurta
250 gr un 1 paket kabartmatozu
250 ml süt
2 muz
4 çorba kaşığı hindistancevizi
İç malzeme için

150 gr çikolatalı fındık ezmesi
Muz, çilek, kivi
Hazırlanışı:
*Sütü tencerede ısıtın. Tereyağını eritin. Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Tereyağı, şeker, vanilya ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar çırpın.

*Muzun kabuklarını soyup içini çatalla ezin. Süt ve hindistancevizi ile birlikte karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartmatozunu karıştırarak ekleyin. Ayrı bir kasede bir tutam tuz ilave ederek çırptığınız yumurta aklarınıda ekledikten sonra boza kıvamına getirin. Elde ettiğiniz waffle hamurunu yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

*Waffle makinesini ısıtıp, hamurdan makinenizin ölçüsüne göre, takriben 2 çorba kaşığı kadar kalıba dökün. Kızarana kadar pişirip bir ızgara teli üzerine alın. Arasına önce fındık ezmesi sürün. Dilimlenmiş muz, çilek ve kivileri ekleyip servis yapın.
 
Geri
Üst