Microsoft Kodlarını açıyor

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Microsoft Kodlarını açıyor
mc12164.jpg
Microsoft'un ABD'deki merkezinden WAP Program Müdürü Arkady Retik, bunu mümkün kılacak Windows Akademik Programı'nı (WAP) İstanbul'da düzenlenen bir seminerle tanıttı.
Retik, WAP'ın Microsoft tarafından geliştirildiğini ve programın akademik dünyaya eğitim ve araştırma amaçlı sunulduğunu belirterek, özellikle öğretim üyelerine ders ve araştırma projelerinde programın kapsadığı üç elementten faydalanma imkanı sunduğunu söyledi. Retik, bu üç elementten birinin, ders içeriğindeki sunum dosyalarından öğrencilere verilebilecek ödevlere, örnek projelere kadar hazır materyaller içerdiğini ifade ederek, diğer elementleri, kaynak kodun eğitim araştırma amaçlı kullanılması ve bilgisayar dışında deneysel bir ortamın sağlanması olarak sıraladı.
Microsoft olarak kişilerin kendi potansiyellerini keşfedebilecekleri çalışmaları ortaya koyabilecek yazılım geliştirdiklerini dile getiren Retik, asıl işleri eğitim olmadığı için eğitimle ilgili programı ortaya koyarken üniversitelerle çok yakın çalışmalar yaptıklarını aktardı. Retik, dünya çapında 30 üniversiteden bu alanda uzman danışmanlarla çalıştıklarını kaydederek, Windows Akademik Programını 2006 Haziranında tüm dünyaya açtıklarını söyledi.
Türkiye'de de akademisyenlere yönelik farklı çalışmalar yaptıklarını ifade eder Retik, üniversitelerle bu programı kullanmaları için ilk kez böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.
KODLARIN BELİRLİ KISMI LİSANS ANLAŞMASI İLE VERİLECEK
Verilen bilgiye göre uygulama, Windows İşletim Sistemi çekirdeğini kaynak kodları ile beraber akademik çalışmalara açıyor. WAP sayesinde akademisyenler, Windows İşletim sisteminin çekirdek kodlarını alarak Windows platformu ile çalışabiliyor. Ayrıca WAP ile platform etrafında ders geliştirilmesine teknik ve içerik desteği sağlanabiliyor.
WAP programının bir özelliği de akademik dünyaya yönelik diğer eğitim çalışmalarında olduğu gibi, üniversitelerce yapılan çalışmaların yine tüm dünyadan akademisyenlere açık bir portal üzerinden paylaşılmasına olanak sağlaması. “Faculty Connection” adı verilen portalda, örnek müfredatlar ve bilgiler paylaşılıyor. WAP programının Türkiye'de de yaygınlaşması için Türk akademisyenlerin portala üye olabileceği ifade edildi.
Kodların sadece belirli bir kısmının yine sadece akademisyenlere belli şartlar kapsamında verileceği, kodların amaç dışı kullanımı halinde hukuki yaptırımların söz konusu olacağı öğrenildi.
A.A.
 
Geri
Üst