Microsoft Türkiye Anadolu'yu geziyor

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Microsoft Türkiye Anadolu'yu geziyor
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, KOBİ'lerde ve tüm işletmeler ile kamu kurumlarında bilişimin daha çok yaygınlaşması halinde, Türkiye'nin de o kadar kalkınacağını söyledi.

Microsof Türkiye ile Dünya Gazetesi iş birliğiyle düzenlenen ve “Hayırlı İşler Antalya” Toplantısı Talya Oteli'nde gerçekleştirildi. Toplantının ilk gününde yerel yöneticiler ve protokol, ikinci gününde ise Antalyalı KOBİ'lere bilişim sektörünün işletmelerin ve ülke kalkınmasına yaptığı katkılar ile kaliteli yönetim anlayışı konularında bilgi verildi. Toplantıda, KOBİ'lerin verimliliğini, rekabet gücünü artıran ve yenilikçi bir bilgi altyapısına sahip olmalarını sağlayan fikir ve bilgiler paylaşıldı. KOBİ'lerin karşı karşıya kaldığı sorunlar, yatırım ve risklerin yönetimi, etkin tanıtım ve pazarlama çalışmaları, bilgi teknolojileri ve başarı hikayeleri değerlendirildi ve KOBİ'lerde yenilikçi çözüm kültürünün gelişiminin önemi vurgulandı.


Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan toplantının bugünkü bölümünde yaptığı konuşmada, 500 iş ortağı ile bilişim sektöründe Türkiye'nin nereye gittiklerini tartıştıklarını anımsattı. Microsoft Türkiye olarak, iş ortağı olan büyük işletmeler ile KOBİ'lerin dünyadaki rekabet ortamında çok iyi yol aldıklarını belirten Çağan, şunları kaydetti:


“KOBİ'lerde ve tüm işletmeler ile kamu kurumlarında bilişim daha çok yaygınlaşırsa, Türkiye'de o kadar kalkınır. Mikrosoft olarak KOBİ'lerin bilgisini ve ihtiyaçlarını yerinde belirleyip, sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlıyoruz. Antalya, turizm, tarım ve ticaret sektöründe ve özellikle modern tarım işletmeciliğinin gelişim potansiyeli oldukça yüksek. Bu nedenle Antalya'dayız. KOBİ'lerin önünü açmayı ülke kalkınmasına daha fazla katkı koymalarını sağlamayı amaçlıyoruz.”


GENEL MÜDÜR YARDIMCISI KUNDAKÇI
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, KOBİ'lerin dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de işletmelerin büyük bölümünü oluşturduğunu, her KOBİ'nin kendine göre sorunları bulunduğunu söyledi. KOBİ'lerin bilişimi daha etkin ve verimli kullanmalarına katkı koymak istediklerini belirten Kundakçı, şöyle konuştu:


“İstanbul'dan Türkiye'ye bakmayı değil, Anadolu'ya giderek KOBİ'lerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu nedenle Microsoft Türkiye olarak KOBİ'lerle ikinci toplantıyı, Samsun'dan sonra Antalya'da yapıyoruz. 15-16 yıl önce Türkiye bilişim pazarına girdiğimizden bu güne kadar ciromuzu 2-3 kat artırdık. Microsoft ile işbirliği yapan ortaklarımız KOBİ'ler de cirolarını artırıyor. Bilgiyi paylaşacak ortamlar yaratarak KOBİ'lerin gelişimini amaçlıyoruz. Teknoloji ve bilgi çok hızlı değişiyor. Geleceğin dünyasında nasıl yer alabileceklerini iş ortaklarımıza anlatmak istiyoruz.”
KOBİ'lerin içinde bulunduğu sorunların çoğunluğunu çözerek işletmelerin büyümesine katkıda bulunan, verimli ve yenilikçi bir örgütlenme biçiminin önemine değinen Kundakçı, şöyle devam etti:


“Microsoft olarak KOBİ'lerimize keskin rekabet ortamında ihtiyaç duydukları bilişim çözümlerini ürün ve hizmetlerimizle anında sunmaya, değişimi etkin bir şekilde yönetmeyi başarmalarına büyük önem veriyoruz. Microsoft Ekosistem olarak hep birlikte büyür ve ülkemiz için değer yaratırken, Türkiye ekonomisinin en önemli varlığı olan KOBİ'lerimizin gelişimini yol haritamızın ana unsurlarından birisi olarak değerlendirmeye devam edeceğiz.”


YILMAZ ARGÜDEN
ARGE Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden de, yerel yönetimlerde ve tüm işletmelerde “Yönetim Kalitesi ve Kaliteli Yönetim”in önemine değindi. Argüden, hayal kurmadan ve bunları gerçekleştirmeden yönetim kalitesinin artırılmasının mümkün olamayacağını vurguladı.


Toplumlarda, işletmelerde kamu kurum ve kuruluşlarında, toplumda yaşam kalitesinin yönetim kalitesi ile artacağını ifade eden Argüden, şöyle konuştu:
“Yönetim kalitesini geliştirenler her türlü krizi rahatlıkla atlatıyor. Hepimiz, yaşam kalitemizi artırmaya çalışıyoruz. Yönetim kalitesi, kaynakları en iyi şekilde kullanmaktır. Kaliteli bir yönetim, verimsizlikten etkin kaynak kullanımına, stratejik bakışa, hedeflerle yönetime ve işbirliklerine, bilgiye erişime ve sürekli gelişeme odaklanır. Kaliteli yönetim, iyi yönetişim kültürü ve topluma duyarlı çalışmadır. Amacımız, Türkiye'de yönetimin kalitesini artırmak üzere bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamaktır.”


KALİTELİ YÖNETİMLE ANTALYA'DA NELER YAPILABİLİR
Argüden, kaliteli bir yönetim anlayışı ile Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Antalya'da neler yapılabileceğini de örneklerle anlattı. Antalya'nın ikliminin her yönüyle çok uygun ve bölgedeki üniversitenin de çok iyi olduğunu belirten Argüden, sözlerini şöyle tamamladı:


“Antalya neden Teknoloji Üretim Merkezi olmasın. AB'nin Silikon Vadisi olur. Turizmde çok kazanan yer neden Antalya olmasın. Cumhuriyetin 100. yılında Antalya yıldızları neden en çok kazanan olmasın. Çünkü Antalya'da dünyanın en kaliteli otel ve tatil köyleri var.


Avrupalı yaşlanıyor. En çok para harcanan dönem ise yaşlılık dönemidir. Antalya ve bölgesinde binlerce yabancı yaşıyor. Avrupa'nın yaşlılarına bakım merkezi olabilir. Hayal edelim ki, Antalya Emeklilik AŞ, cirosunu yılda neden 1 milyar dolar artırmasın. Antalya'nın iklimi de çok uygun. Yine burada emlak satışında en fazla pay olan yer neden olmasın.


Noel Baba'yı tüm dünya tanıyor. Her yılbaşında dünya çocukları Noel baba'yı bekliyor ama dünya çocukları Noel Baba'nın Antalya'lı olduğunu bilmiyor. Bunları çok iyi anlatmalıyız. Dünya çocukları Noel Babayı beklerken, bu çocuklar neden Noel baba'nın bulunduğu Antalya'ya gelmesin. Bunun tanıtımını doğru zamanda yapmak gerekir.


Antalya, artık Avrupa ve Dünya futbol takımlarının kamp yaptığı merkez haline geldi. Antalya, dünya spor kenti neden olmasın ve dünya futbol yıldızlarının transferleri neden burada yapılmasın. Antalya Transfer Borsası olabilir.”
Antalya Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Acar, holdingin başarı öyküsünü anlatırken, Kobiline Proje Yöneticisi Esra Güler de, şirketiyle ilgili bilgi verdi.



Hürriyet
 
Geri
Üst