gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.181
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    midye buğulama!

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    [​IMG]
    Servis (Kaç Kişilik): 8 kisilik
    Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
    Hazırlama Süresi: 1 saat

    Gereçler: 2 kg küçük içli midye
    3/ 4 bardak sek beyaz şarap
    3 yemek kaşığı kıyılmış soğan
    1-2 defne yaprağı
    1 çay kaşığı kekik
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı
    1/ 2 bardak taze süt kremi
    1/ 2 limon suyu
    1/ 2 demet maydanoz
    Tuz-karabiber
    Yapılışı: 1. Midyelerin kabuklarını temizleyip aradaki tüylü kısmı, keserek çıkartın.
    2. Midyeleri alacak büyüklükte bir kaba, şarabı ve kıyılmış soğanı koyun ve kaynama durumuna getirin. Defne, kekik,biber ve yıkanmış midyeleri koyun ve üstü kapalı olarak 4-5 dk pişirin. Midyelerin kabukları açıldığı zaman el dayanacak sıcaklığa gelince, üst kabuklarını ayırıp atın ve servis tabaklarına sıralayın.
    3. Unla yağı biraz kavurun. 2 bardak midye suyunu kaynatıp 1 bardak kalınca süt kremini ekleyin ve bu karışımı azar azar una katıp yedirin. Sonra da yumurta s


     
midye buğulama! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Levrek Buğulama

    Levrek Buğulama

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan...
  2. Limonlu Uskumru Buğulama

    Limonlu Uskumru Buğulama

    uskumru buğulama uskumru bugulama Malzemeler 1 kg. uskumru 1/3 bardak zeytinyağı 1 adet limon Yarım demet maydanoz 1 baş soğan 1 defne yaprağı Yeteri kadar tuz Yemeğin Yapılışı Tepsiye alıminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka kesip yerleştirin. Balıkları temizleyip tepsiye yerleştirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu serpin. Zeytinyağı, 1 çay bardağı su,...
  3. Midye Tatlısı

    Midye Tatlısı

    midye tatlısı midye tatlisi tatlısı yapılışı tatlısının yapılışı video Malzemeler 1 yumurta yarım p. yaşmaya 1 çay b. sıvıyağ 1 çay b. süt 1 fiske tuz alabildiği kadar un iç harcı için: 1 su b. iri çekilmiş ceviz şerbeti için: 3,5 su b. su 3,5 su b. tozşeker yarım limon suyu Yapılışı İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak...
  4. Somon Buğulama

    Somon Buğulama

    Melişlerim omega 3 yağları açısından zengin olan somon buğulama tarifini mutlaka deneyin.:) Malzemeler 500 gr somon fileto 3 adet domates 4 adet sivribiber 5 dal maydonoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı Domateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın. Biberleri halka şeklinde doğrayın. Maydonozu incecik kıyın. Orta büyüklükte bir...
  5. Midye Böreği

    Midye Böreği

    midye böregi midye böreği böreği tarifi börek midye börek,midye böreği,midye böreği tarifi,midye böreği tarifleri,midye börek tarifi,midye börek tarifleri, Sevgili Melek'ler börek çeşitleriniz arasına bir yenisini daha katmak ister misiniz? O halde buyrun enfes lezzetli midye börek tarifimize:) Malzemeler: - 4 su bardağı un - 1/2 su bardağı ılık su - 1/2 su bardağı yoğurt - 1/2 su...

Sayfayı Paylaş