gebe
  1. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ

    Midye Dolma Tarifi

    Konu, 'Dolmalar' kısmında $ul€ tarafından paylaşıldı.

    midye dolma nasıl yapılır video midye dolma tarifi video nasıl yapılır tarifi Midye Dolma Tarifi
    Dışarıda yediğiniz midye dolmayı kendi mutfağınızda temizliğinden ve lezzetinden şüphe duymadan yapmak istiyorsanız tarifimize göz atın!

    [​IMG]

    Midye Dolma Tarifi



    Malzemeler,
    1 kilo midye
    1 litre su
    Yarım yemek kaşığı tuz
    İç Malzemeleri,
    1 su bardağı pirinç
    1 su bardağı midyenin haşlama suyu
    1 adet soğan
    1 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çorba kaşığı çam fıstığı
    1 çorba kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı şeker
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 tane limon
    Hazırlanışı,
    Midyelerin kabuklarını kazıyıp iyice yıkayın.
    Soğuk suyun içinde 15 dakika bekletin.
    Tencereye su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
    Kaynayan suya midyeleri ekleyin.
    Midyelerin ağzı açıldıktan sonra sudan çıkarın.
    Kaynama suyunu kesinlikle dökmeyin, iç pilavda kullanılacak.
    Soğanı incecik doğrayıp, tavada sıvıyağda kavurun.
    İçine ince kıyılmış sarımsak ve fıstıkları ekleyin.
    Fıstıklar renk değiştirene kadar kavurmaya devam edin.
    Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tavaya ekleyin.
    Nane, karabiber, yenibahar ve şekerini ilave edin.
    Yavaşça karıştırarak pişirin.
    Pirinçler kavrulduktan sonra midye haşlama suyundan 1 bardak ekleyin.
    Kuş üzümlerini ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin.
    Pilavın altını kapatıp demlenmeye bırakın.
    Haşlanmış midyelerin içini pilavla doldurun.
    Yayvan bir tencereye midye dolmaları dizin.
    Üzerine midye haşlama suyundan 2 bardak ve 2 bardak soğuk su ekleyin.
    Orta ateşte kaynayana kadar 20 dakika pişirin.
    Soğuduktan sonra servis yapın.
    Afiyet olsun



    (alıntıdır)

     
  2. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    SAMSUN
    ayy ben bayılırım midye dolmaya cokk sagoll şulecim walla nasıl makbüle gectiii bu tariff anlatamam burada satılmıyorr ne yazık kii en son 1 sene öncesinde yemiştimm... oleyyy sayende şimdii tekrar yiyeceğimmm cokk sagol....
     
  3. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    Rica ederim tatlım yaa...

    Afiyet olsun
     
  4. gveen

    gveen Forum Okuru

    Midye dolma

    Midye Dolma tarifi yanlış. Midyeler haşlanmaz bıçak yardımı ile açılır.
     
  5. redflower

    redflower Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    18
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bugün denicem süpersiniz sağolun :))
     
  6. feryall

    feryall Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    böylesinide ilkkez görüyorum, görüntüsü çok hoş umarım lezzetide en az görüntüsü kadar güzeldir.
     
  7. feryall

    feryall Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Çok başarılı bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık.
     
  8. murver_cicegi

    murver_cicegi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    çok güzel, elinize sağlık :) ama ben bir şey merak ettim dolmaları tek tek iplikle bağlamak gerekmiyor diye bir şey duymuştum, son pişirmede içi dışına taşmıyor mu?

    - - - Updated - - -

    gerekiyor yazacaktım gerekmiyor yazmışım pardon :)
     
  9. AngelShe

    AngelShe Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2013
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    uff canım nasıl çekti:D
     
Midye Dolma Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Midye pilaki tarifi

    Midye pilaki tarifi

    Midye pilaki tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum şimdiden aiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -40 adet iç midye -90 mi. zeytinyağı (6 çorba kş) -400 gr. soğan (piyaz doğranmış), (4 orta boy) -300 gr. domates (kabuklrı soyulup, ince ince doğranmış) (3 orta boy) -1O diş sarımsak (soyulup, bütün bırakılmış) -I bağ maydanoz (ince kıyılmış) -tuz -taze çekilmiş karabiber -1...
  2. Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi

    Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi

    kuru dolma gaziantep usulü kuru dolma tarifi nasıl yapılır antep usulü Akşam akşam iyice acıktım sanırım.Şöyle sizleri güneydoğuya doğru götürmek istiyorum.Türkiye'nin en zengin ve ünlü sofrasına sahip illerden biri olan Gaziantep'e ait antep usulü dolma tarifini sizler için paylaşıyorum.Şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun:) Antep Usulü Dolma tarifi için Malzemeler : * 25 adet kurutulmuş...
  3. Midye Tatlısı Tarifi Resimli

    Midye Tatlısı Tarifi Resimli

    Midye Tatlısı Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Midye Tatlısı Tarifini istiyorum şimdiden çok sağolun diyor ve tşklerimi sunuyorum.
  4. dolma tarifi :)

    dolma tarifi :)

    selam melek bacilar...gecen gun burdan bir melek bana dolma tarifi vermisti kimdi o aradim bulamadim :çapkın:
  5. Etli karışık dolma tarifi

    Etli karışık dolma tarifi

    Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden dir dolma.Yapılışı biraz zahmetli olsada lezzetine değer bir emek.Dolma hem zeytin yağlı hemde etli yapılabiliyor.Her iki lezzetede bayılıyorum.İç malzemeleri her yörede aynı kullanılsada ,farklı baharatlarla değişik aromalar tatmak mümkün.Etli dolmayada ,zeytin yağlı dolmayada baharat çok yakışıyor.Ben bugün size güneydoğu mutfağına ait etli dolma...

Sayfayı Paylaş